1. Home
  2. Vesti
  3. Distributeri Hyundaija u Rusiji nadigli revoluciju zbog onlajn prodaje
Distributeri Hyundaija u Rusiji nadigli revoluciju zbog onlajn prodaje
0

Distributeri Hyundaija u Rusiji nadigli revoluciju zbog onlajn prodaje

160
0
Podelite sa prijateljima:

Kuće koje u Rusiji imaju potpisane distributerske ugovore s proizvođačem automobila kompanijom Hyundai, kritikovali su odluku Korejaca da pokrene internet kanale prodaje. Trgovcima nikako ne odgovara nova politika koja bi kao krajnju posledicu mogla da ima zatvaranje izložbeno-prodajnih salona, navodi Ruska asocijacija trgovaca automobilima (ROAD), iz koje su čak i pripretili tužbom.

Prema novouvedenom protokolu, kupci biraju automobile direktno preko kompanijskog vebsajta, dok se uloga dilera svodi na pukog isporučioca vozila kupcu, uz unapred ugovorenu fiksnu proviziju. Međutim, dileri su u strahu da će zbog uvođenja novog prodajnog modela ostati bez prihoda i posla, što bi nekako i podneli, ali im strašno teško pada percepcija da bi mogli ostati i bez profita.

“Implementacija ovakvog projekta donosi značajne finansijske gubitke za trgovačke kuće kojima se uskraćuju direktni kontakti s kupcima, što znači da se dileri onemogućavaju u dosadašnjoj praksi prodaje dodatnih usluga. U pitanju su finansijske usluge, posebno ugovorena osiguranja, zamena vozila u sistemu staro za novo, i slično,” piše u žalbi koju su potpisali trgovci i potom dostavili medijima.

Trgovci iz Senkt Petersburga su započeli protest, a nedugo potom su im se priključili Moskovljani i nakupci iz drugih gradova. Oni smatraju da je moguće zaštiti prodaju preko izložbeno-prodajnih salona jedino izmenom saveznih propisa, kojim bi se uvele restrikcije na obim prodaje preko interneta.

Predsedavajući asocijacije nakupaca (ROAD), Vjačeslav Zubarev je podržao svoje zabrinute kolege, napominjući da problem nije vezan samo za one „dognam-prodam“ privrednike koji sarađuju s Hyundaijem, već i za celokupno tržište maloprodaje novih automobila. Po njegovom mišljenju, država će morati da se uključu kako ne bi došlo do faznog zatvaranja maloprodajnih hramova, uz gubitke radnih mesta što bi se merilo u hiljadama.

Krajme prošle godine, iz ruske divizije Hyundaija se moglo čuti da je plan da se polovina prodatih vozila te marke realizuje putem interneta, a cilj je oročen na 2025. godinu.

AutoRepublika

(160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments