1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat 124 Spider najverovatnije neće dobiti naslednika
Fiat 124 Spider najverovatnije neće dobiti naslednika
1

Fiat 124 Spider najverovatnije neće dobiti naslednika

284
1
Podelite sa prijateljima:

Po svemu sudeći Fiatov kabriolet će nakon aktuelne iteracije otići u penziju. 

Šteta, jer je naš Perica Rajković upravo testirao Fiat 124 Spider i imao puno reči hvale o ovom automobilu. No, utisak o vozilu je jedna, a koliko taj automobil generiše prihoda proizvođaču sasvim druga stvar.

Šef Fiata, Olivije Fransoa, izjavio je da taj proizvođač nema „legitimitet u segmentu sportskih automobila“. Ne znam da li je Fransoa upućen u istoriju brenda koji vodi, ali čini nam se da nije s obzirom na ovako glupu izjavu. Prvi čovek Fiata očito ne zna za nekadašnje modele te marke kao što su: Barchetta, Coupe, 850 Spider, 124 Spider, 124 Coupe…

No, bez obzira na to šta Fransoa govori, činjenica je da je 124 Spider razvijen zajedno sa Mazdom, te da mu je MX-5 praktično rođeni brat. Ipak, Fiat iako sklapa svoj model u japanskoj fabrici, ne ugrađuje u njega i Mazdine agregate već šalje svoje motore čak u Japan. Mali obim prodaje i veliki troškovi proizvodnje daju nepovoljan rezultat.

Iako u ovom trenutku stvari ne izgledaju tako loše za 124 Spider, u budućnosti Fiat očigledno nema nameru da ulaže samostalno u razvoj naredne generacije. Dakle, sudbina ovog automobila zavisi od Mazde te je sasvim izgledno da ovaj 124 Spider bude i poslednji. Stvarno šteta…

AutoRepublika 

(284)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Čudne li štete …