1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot je već proizveo više od 200.000 primeraka nove 208-ice
Peugeot je već proizveo više od 200.000 primeraka nove 208-ice
2

Peugeot je već proizveo više od 200.000 primeraka nove 208-ice

417
2
Podelite sa prijateljima:

PSA grupa je saopštila da je iz njene fabrike u Trnavi u Slovačkoj već izašlo više od 200.000 jedinica nove generacije Peugeotovog modela iz B segmenta. 

Može se slobodno zaključiti da je francuska marka pronašla dobitnu kombinaciju sa 208-icom. Nesvakidašnji stil kako spolja, tako i iznutra, odlična ponuda agregata, uključujući i EV verziju, sve je to doprinelo tome da Peugeot 208 za kratko vreme postane veoma uspešan automobil.

Jubilarni primerak je u GT-Line trimu i poseduje 1,2-litarski trocilindarski benzinski motor. Koliki je zapravo ovo uspeh, najbolje se da iskazati kroz činjenicu koliko je zapravo malo vremena bilo potrebno Peugeotu da stigne do 200.000 proizvedenih jedinica ovog modela.

Maleni hečbek ušao je u proizvodnju u julu 2019. godine, a EV varijanta počela je da izlazi iz pogona u Trnavi neka tri meseca kasnije. Uz to, ova godina je opterećena problemima sa pandemijom korona virusa, tako da je sigurno da bi Peugeot bez nedaće zvane Covid-19 uspeo i ranije da stigne do 200.000 montiranih primeraka 208-ice.

Peugeot 208 je nedavno proglašen za najbolji uvozni automobil u Japanu ove godine, a u martu je dobio nagradu „Evropski automobil godine“. Naravno, najveći uspeh su mu odlični prodajni rezultati, a veruje se da će ove godine biti i najprodavaniji model na matičnom francuskom tržištu.

AutoRepublika 

(417)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

A, kakav rezultat je postigla „nemačka“ verzija 208-ice?

don

ma stipu to, od tih 200k, 350k je elektricnih 208ica, zar ne citas novine i propagandu pusaca dildi?:)