1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan Juke (2020.) sve bliži premijeri
Nissan Juke (2020.) sve bliži premijeri
1

Nissan Juke (2020.) sve bliži premijeri

168
1
Podelite sa prijateljima:

Lansiran pre gotovo 10 godina, Nissan Juke je jedan od najstarijih modela na tržištu. Međutim, u septembru će se to sve promeniti, jer će Japanci skinuti veo s druge generacije jednog od najprepoznatljivijih automobila na svetu.

Kako se zvanična premijera bliži, Nissan je odlučio da nam pruži nešto nešto više kada je o novajliji reč, objavivši nove fotografije, doduše kamufliranog vozila.

Novi Juke se testira na stazi Milbruk u Velikoj Britaniji. Jasno, i dalje su u igri „kupeovske“ linije koje su debitovale na originalnom modelu, ali ovog puta su nešto umerenije, bliže aktuelnom krosoverskom dizajnerskom jeziku.

Automobil počiva na točkovima od 19 cola, a najavljen je „s više karaktera, uzbudljivim performansama i vodećim nivoom digitalne povezanosti koja korespondira s vozačevim evoluirajućim potrebama“. Za očekivati je i da bude veći nego ranije.

Glavni elementi koji su originalni Juke diferencirali kada je stupio na scenu, su neobično dizajnirani prednji i zadnji deo vozila. Ovoga puta će stajling biti modernizovan, ali generalna ideja će ostati aktuelna.

Što se digitalne konektivnosti tiče, najavljeno je uključivanje ProPILOT sistema vozačke asistencije, tako da će Juke postati treći model u gami japanske marke koji će ga posedovati.

Još uvek nema reči o pogonskim jedinicama, ali budući da novajlija koristi usluge CMF-B platforme, razvijene zajedno s Renautom, za očekivati je da to budu poznati sklopovi, dok bi kasnije družini mogao da se priključi „plug-in“ hibrid, a docnije čak i potpuno električna verzija.

AutoRepublika

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Bitno da mu je straga kvaka ostale gde je bila … Zašto funkcionalno i jednostavno, kada može i drugačije …