1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai bi da u potpunosti preuzme fabriku u Turskoj
Hyundai bi da u potpunosti preuzme fabriku u Turskoj
1

Hyundai bi da u potpunosti preuzme fabriku u Turskoj

347
1
Podelite sa prijateljima:

Turske vlasti saopštile su da je južnokorejska marka podnela zahteva za potpuno preuzimanje pogona u toj zemlji. 

Fabrika u Izmiru trenutno proizvodi dva modela Hyundaija. U pitanju su i10 i i20 koji se sa proizvodnih linija u Turskoj mahom izvoze u Evropu. Ovaj pogon ima kapacitet proizvodnje 230.000 automobila na godišnjem nivou.

Hyundai ima udeo u svojini nad fabrikom od 70%, dok ostalih 30% pripada turskoj kompaniji Kibar Holding. Ovaj pogon osnovan je 1994. godine kao zajednički poduhvat prethodno navedenih entiteta. Tada su oba pravna lica posedovala po 50%, ali je Hyundai kasnije uvećao svoj udeo.

Jasno je da se Hyundai priprema za elektrifikaciju, ali ne može se odreći tradicionalnih automobila, kao ni ostali proizvođači. Stoga je neophodno obezbediti dovoljno proizvodnih kapaciteta kako bi se omogućio što lakši prelazak na EV modele.

U prošlosti, ova fabrika u Turskoj bavila se proizvodnjom modela kao što su Accent, Matrix, Grace i Starrex.

AutoRepublika 

(347)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Ne bih ja dao.