1. Home
  2. Vesti
  3. BMW objašnjava razlike između prve, druge i treće generacije serije 1 (VIDEO)
BMW objašnjava razlike između prve, druge i treće generacije serije 1 (VIDEO)
2

BMW objašnjava razlike između prve, druge i treće generacije serije 1 (VIDEO)

1.59K
2
Podelite sa prijateljima:

BMW je jedan od retkih proizvođača koji kreira oficijelne video klipove uporednog poređenja svojih automobila. Ovoga puta je pred nama onaj koji se dotiče serije 1.

Estetske promene koje uvodi bavarska marka na svojim modelima često nisu tako primetne na prvu loptu, iz prostog razloga što svi poseduju masku hladnjaka u vidu „bubrega“, što ih čini naizgled uniformnim. Ipak, činjenica je da Bavarci na izmenama spoljašnjosti rade više neko većina nemačkih rivala.

Od lansiranja X1, serija 1 je najdamatičnija stvar koja se desila u Minhenu, prvenstveno iz razloga što se „jedinica“ nakon prve dve generacije, koje su praktično ležale na skraćenoj platformi serije 3, prebacila na novu arhitekturu s pogonom na prednje točkove, koja nije ista kao Minijeva, mada će to postati očiglednije kada pristignu „plug-in“ modeli.

Po BMW-u, novi model je „više sportski, moderniji i dinamičnije pojave u odnosu na prethodnika“, što u prevodu s „bmw-ovskog“ znači: „napravili smo masku hladnjaka dvostruko većom bez obzira što je motor 2/3 veličine ranijeg“. U suštini, ovo je pokušaj opravdanja cenovno precenjenog M135i, koji je stavljen u istu ravan kao M140i, ali je realno pitanje da li ova dva modela uopšte pripadaju istoj ligi.

Ipak, prednji deo novajlije možda ne predstavlja neki iskorak u pozitivnom smislu, ali zato je sve ostalo bolje. Iz profila, stara serija 1 izgleda kao klovnovska cipela zbog imperativa da hauba bude naglašeno dugačka. Bočna linija novog modela takođe deluje skladnije.

Što se unutrašnjosti tiče, treća generacija je prostranija, što je benefit koji donosi platforma, ali su tu i moderni detalji poput digitalne instrumentacije, naprednijeg info-zabavnog sistema i moderne kontrole klima uređaja. Međutim, nekako se nameće da su cene neopravdano otišle gore, a većina primamljivih stvara se ubraja u opcije.

Naravno, prednji pogon podrazumeva da je automobil prilagođeniji masovnom tržištu, odnosno da je komercijalniji, što na kraju krajeva i jeste cilj svakog proizvođača – da zaradi na svom proizvodu. Iz tog razloga sada kupci na raspolaganju imaju i 1,5-litarski trocilindraš u 118i, kao i kombinaciju DCT i automatskih menjača, skrojenih za potrebe određenih modela. Najslabija mašina je 116d sa 116 ks, ali bez obzira na to, za očekivati je da će dobro da se prodaje.

AutoRepublika

(1588)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Najslabija mašina je 116d sa 116 ks, ali bez obzira na to, za očekivati je da će dobro da se prodaje.“
Ah, kao da je 15-ak godina stari Toyotin 2,0 D-4D sa 116 ks … Doduše, taj je imao cilindar više 🙂
Kao i sadašnji najnoviji mečkin 2,0 dizel sa 116 ks …

TNT

Napravili smo automobil kojim dodatno podvlačimo da ono što smo ranije pričali o MB i Audiju za prednji pogon nije tako, kojim i praktično priznajemo da su oni svo vreme bili u pravu. Pripremamo ljude već dugo na ovo, pa ne bi trebalo da bude problema, ali svako malo se pojavi neko ko komentariše i snima filmčiće o tome kako je prethodna generacija bila bolja. Kako Pa hajde mi da snimimo svoj i objasnimo kako smo nos učinili šiljatijim i agresivnijim, imamo lepšu unutrašnjost… ipak mi prodajemo imidž, a kod istog je najvažnije kako se prezentuje. To kakav je pogon,… Pročitaj više »