1. Home
  2. Vesti
  3. Lotus Evija u rukama Supercar Blondie (VIDEO)
Lotus Evija u rukama Supercar Blondie (VIDEO)
1

Lotus Evija u rukama Supercar Blondie (VIDEO)

167
1
Podelite sa prijateljima:

Lotus Evija ima ratničke boje?!

Ovaj električni hiperautomobil je debitovao na Nedelji automobila u Montereju, a ko drugi nego Supercar Blondie, među prvim je osobama na svetu koja provozala ovu egzotičnu mašinu. Istini za volju, „tura“ se odvijala na parkingu, ali i to je više nego što ćemo mi obični smrtnici ikada imati prilike da uradimo s Evijom.

Jedna od sjajnih stvari u vezi s video klipovima Supercar Blondie je što ona primećuje sitne dizajnerske detalje koju većina prezentera previdi. Primera radi, farovi Evije poseduju sićušna rebra unutar lampi a dizajneri su imali nameru da stvore efekat ratnih boja oko farova. Pored toga, kupci mogu da individualizuju metalni trim koji se pruža duž sredine sedišta i napišu poruku koju žele.

Da podsetimo, Evija stiže s neverovatnih 2.000 ks iz četiri elektromotora. Lotus tvrdi da do stotke ubrzava za ispod tri sekunde, što i ne deluje tako teško ostvarivo s obzirom na snagu. Maksimalna brzina je preko 320 km/h, a procenjena autonomija iznosi 400 kilometara.

Evija koristi monokok od ugljeničnih vlakana iz jednog dela, što i priliči ovakvom automobilu, teškom 1.680 kilometara.

Enterijer ovog automobila je takođe fascinantan. Volan je kompaktnih dimenzija a Lotusu je ipak pošlo za rukom da tu smesti brojne kontrolne jedinice. Heksagonalni oblik dugmića na centralnoj konzoli je prosto oduševio Supercar Blondie.

Lotus će proizvesti samo 130 primeraka Evije. Finalna cena još uvek nije dostupna, ali projektovana cifra iznosi od 1,5 do 2 miliona evra. Proizvodnja neće početi pre 2020.

AutoRepublika

(167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Au koliki daljinski… 😂