1. Home
  2. Liste
  3. Top 10 pogonskih sklopova za 2019. po WardsAuto publikaciji
Top 10 pogonskih sklopova za 2019. po WardsAuto publikaciji
0

Top 10 pogonskih sklopova za 2019. po WardsAuto publikaciji

1.51K
0
Podelite sa prijateljima:

WardsAuto je objavio listu 10 najboljih motora za 2019. U proces ocenjivanja je bilo uključeno 34 kandidata, od tradicionalnih SUS motora do čisto električnih sklopova. Tim je veći deo oktobra i novembra testirao ove pogonske sisteme, i mada su neki od njih dostupni za više modela, urednici su izdvojili 10 vozila.

Evo pobednika, bez nekog specijalnog redosleda.

BMW X5 – 3,0-litarski turbo redni šestocilindraš

Odlikuju ga sjajna kultura rada, ekonomičnost i veoma dobra isporuka snage.

Chevrolet Silverado – 6,2-litarski V8

Isprobana i dokazana mašina, kojoj sistem deaktivacije cilindara pomaže da ostvari bolju ekonomičnost u izvesnim situacijama.

Ford Mustang – 5,0-litarski V8

Petolitarski Coyote V8 isporučuje 460 konja u GT i 480 u Bullitt verziji.

Ford F-150 – 3,0-litarski V6 Power Stroke Diesel

S obzirom da je Coyote V8 izlistan s Mustangom, WardAuto je V6 dizel izdvojio zbog impresivne ekonomičnosti u velikom kamionetu.

Honda Accord Hybrid – 2,0-litarski četvorocilindraš + elektromotori

Accord u hibridnoj varijanti je limuzina sa impresivnom autonomijom i mogućnošću vožnje čisto na električni pogon.

Hyundai Kona EV – elektromotor od 150 kW

Jedini čisto baterijski model na listi. Kona EV nudi sasvim solidne performanse i autonomiju od 400 kilometara.

Hyundai Nexo FCV – EV sa vodoničnim gorivnim ćelijama

Hyundai se našao sa dva modela na listi. Nexo je takođe privukao pažnju novinara. Krasi ga veliki baterijski paket i vodonične gorivne ćelije za skromne performanse i autonomiju od 600 kilometara. Kada ponestane vodonika, rezervoar može da se napuni za pet minuta.

Infiniti QX50 – 2,0-litarski VC Turbo četvorocilindraš

Motor kojeg odlikuje varijabilna kompresija predstavlja odličan balans između dobrih performansi i iznenađujuće niske potrošnje za jedan luksuzni krosover.

Lexus UX 250h Hybrid – 2,o-litarski četvorocilindraš + elektromotori

WardsAuto očigledno voli da favorizuje hibridni Lexusov krosover, prvenstveno zbog uglađenog start/stop sistema, i spajanje SUS i električne snage u prijatno iskustvo.

Ram 1500 – 3,6-litarski V6

Tehnički, reč je o blagom hibridnom sistemu. Ramov 3,6-litatrski eTorque V6 u modelu 1500 isporučuje dosta snage uz impresivno nisku potrošnju.

Izvor: WardsAuto

(1508)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments