1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz nadmašio BMW i Audi po prodaji u Kini tokom jula
Mercedes-Benz nadmašio BMW i Audi po prodaji u Kini tokom jula
0

Mercedes-Benz nadmašio BMW i Audi po prodaji u Kini tokom jula

198
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz je ostvario porast prodaje u julu u Kini za 13 odsto, tako da je na tom planu nadmašio direktne rivale iz Bavarske, BMW i Audi, i to ne samo u sedmom mesecu, već i u prvih sedam meseci godine, mada je Audi i dalje jedna od vodećh premijum marka u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Prošlog meseca, Mercedes-Benz je isporučio 59.435 vozila  u Kini, što je poguralo kumulativnu prodaju zaključno s julom od 404.092  jedinice, saopštio je Daimler.

Ipak, i BMW je napredovao za 16 odsto, isporučivši u julu 51.377 vozila.

Međutim, Bavarci nisu obelodanili ukupne rezultate za prvih sedam meseci ove godine. Umesto toga, kompanija je saopštila da su BMW i Mini kombinovano isporučili 404.023 vozila, što je 17 odsto više nego prošle godine.

Volkswagen grupa nije obelodanila prodajne rezultate Audija,. Međutim, sudeći po podacima FAW-Volkswagena, zajedničkog poduhvata nemačkog konglomerata i kineske FAW grupe, Audi je napredovao 6,1 odsto (56.233 prodate jedinice u julu).

Mada je kinesko automobilsko tržište u relativnoj stagnaciji, premijum proizvođači dobro rade, tako da su i Cadillac, Volvo i Lexus takođe napredovali.

Cadillac je povećao prodaju za 2,8 odsto na oko 14.700 prodatih automobila u julu, dok je plasman u prvih sedam meseci napredovao 2,1 odsto (129.300).

Broj isporuka Volvoa je uvećan za 25 odsto u julu, na 12.639 primeraka. Prodaja u prvih sedam meseci je u odnosu na prošlu godinu bolja za 12 odsto (80.380).

U prvih sedam meseci, Lexus je isporučio 109.933 automobila u Kini, što je napredak od 31 odsto u odnosu na prošlu godinu.

AutoRepublika

Iyvor. Automotive News China

(198)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments