1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Kupci naručuju električne pikap kamionete bez plana da ih (sve) zaista i pazare
Kupci naručuju električne pikap kamionete bez plana da ih (sve) zaista i pazare

Kupci naručuju električne pikap kamionete bez plana da ih (sve) zaista i pazare

349
6
Podelite sa prijateljima:

Postoji ona izreka koja kaže da je „statistika kao bikini, pokazuje sve, a ništa ne otkriva“ i naravno, moramo da se složimo sa njom. Gotovo svaki američki automobilski proizvođač se prethodnih meseci hvalio koliko narudžbina je zaprimio za svoje nove modele na struju, onog momenta kada ih je predstavio, a pretežno se izdvajaju električni pikap kamioneti.

Rivian R1T i Ford F-150 Lightning su već stigli u izložbeno-prodajne salone, Teslu Cybertruck očekujemo naredne godine, a Chevrolet Silverado EV do 2024. godine. I svaki od proizvođača navedenih vozila je tvrdio da je dobio stotine hiljada narudžbina, među kojima definitivno dominira Tesla koja se hvali da je preko tri miliona mušterija uplatilo depozit za Cybertruck.


Međutim, situacija nije tako crno-bela kao što deluje na prvi pogled i sajt Recurrent je nedavno uradio jedno istraživanje na račun budućeg modela Chevroleta pod imenom Silverado EV. Američki proizvođač vozila nam je pričao još u aprilu kako je već primio 140 hiljada narudžbina, a Recurrent kaže da će manje od 20% svih onih koji su uplatili po stotinu dolara, zapravo kompletirati kupovinu.

Izvor je došao do takvog zaključka tako što je uvideo da 100% potencijalnih mušterija Silverada EV takođe imaju popunjenu narudžbinu i za spomenute modele Cybertruck i Lightning. Slična situacija je i sa Lightningtom gde takođe svi oni koji su ga naručili su isto uradili i za druge električne kamionete, dok je kod Tesla taj broj „samo“ 89%.

Recurrent tvrdi da je većina mušterija izjavila kako nije sigurna koliko dugo će čekati na naručeni kamionet, pa tako pristupe činu popunjavanja narudžbina za nekoliko različitih modela, i onaj proizvođač koji ih prvi kontaktira sa spremnim vozilom će dobiti ostatak novca.

Mušterije svakako dobiju povraćaj svog novca u većini slučajeva ukoliko se predomisle, s izuzetkom Tesle gde gube pravo na originalno uplaćenih 250 najmanjih zelenih novčanica. U vreme pisanja ove priče, ovakvom politikom mušterija, najviše su profitirali Rivian i Ford čiji elekrični modeli uveliko silaze sa pokretnih traka.


Takva situacija nije aktuelna samo s komercijalnim vozilima. Recurrentova istraživanja pokazuju da kupci istovremeno naručuju i Volkswagen ID4 i Hyundai Ioniq 5 sa planom da kompletiraju kupovinu onog automobila koji im prvi bude ponuđen za isporuku, a verujemo da je slična situacija i sa ostalim vozilima.

AutoRepublika

(349)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Povecajte ucesce na 10%… bice puno vise ozbiljnih kupaca…

Ranko

Nemoraju da povećaju, dovoljno je samo da se novac ne vraća. Sećam se kad je metro uveo ona kolica koja se uzimaju kad stavite 20 din u njih. Nebitno dali neko vozi auto od 1000 evra ili 10’000 evra svi su trčali da vrate kolica i uzmu 20 dinara. Tako da za 20 dinara možeš da naučiš čoveka da se ponaša kao čovek,a ne ovako ostave kolica pored drugih kola i nezanima ih dali će oštetiti neki auto. I kod ovih ako im nevratiš 100 dolara nema šanse da će uplatiti depozit.Lep primer je Tesla nema vraćanja depozita i skoro… Pročitaj više »

S mile

Ako neko ne vrati kolica. Drugi koristi priliku, pa vrati umesto njega.

'79 DeVille

Tesla je dijagnoza. Bitno je pricati u drustvu da si porucio Cybertruck. Iznos od $150 USD je nebitan.

BB

„Recurrent tvrdi da je većina mušterija izjavila kako nije sigurna koliko dugo će čekati na naručeni kamionet, pa tako pristupe činu popunjavanja narudžbina za nekoliko različitih modela, i onaj proizvođač koji ih prvi kontaktira sa spremnim vozilom će dobiti ostatak novca.“
Znači, ko prije djevojci, njegova djevojka… A ko zadnji djevojci, njegova žena…

moron

😊