1. Home
  2. Sajmovi
  3. Bentley 8-Litre pobedio na ovogodišnjem Pebble Beach Concours
Bentley 8-Litre pobedio na ovogodišnjem Pebble Beach Concours
0

Bentley 8-Litre pobedio na ovogodišnjem Pebble Beach Concours

161
0
Podelite sa prijateljima:

Ovog vikenda je završena manifestacija koja nosi naziv „Nedelja automobila u Montereju“, a reč je o jednom od najznačajnijih skupova vozila na svetu koji se svake godine održava u istoimenom gradu američke savezne države Kalifornije. Tokom poslednjeg dana su dodeljene i nagrade, a po prvi put od 1965. godine je trijumfovao neki model Bentleya.

Konkretnije, reč je o modelu 8-Litre iz 1931. godine koga je vlasnik Majkl Kaduri transportovao čak iz Hong Konga za potrebe učešća na ovom specijalnom skupu. Britanac je u finalu imao izuzetno jaku konkurenciju u vidu još tri automobila i to Talbot Lago T150C-SS Figoni & Falaschi (1938.), Mercedes 540K Erdmann & Rossi Special (1936.) i Aston Martin DB4GT Zagato (1962.).

Ironično, Bentley ove godine slavi 100 godina postojanja pa je proizvođač poslao nekoliko izuzetno retkih klasičnih automobila u Monterej. Model 8-Litre se, inače, proizvodio od 1930. do 1932. godine, a pronašao je samo 100 kupaca.

Kao što mu ime kaže, pokretao ga je 8,0-litarski linijski benzinac sa osam (litarskih) cilindara. Takav R8 motor je razvijao impresivnih 220 konjskih snaga. Ne zaboravite da govorimo o 1930. godini.

U ostalim kategorijama su slavili spomenuti Talbot Lago T150C-SS Figoni & Falaschi iz 1938. godine (najelegantniji kabriolet), Alfa Romeo 6C 2500 Ghia Supergioiello iz 1950. godine (najlepši kupe), Rolls Royce Phantom i Brewster York iz 1929. godine (najlepši otvoreni automobil) i Ferrari 250 GT Zagato Berlinetta Speciale iz 1956. godine (najelegantniji sportski automobil).

AutoRepublika

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments