1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Lincoln Aviator razvija čak 494 konjske snage
Novi Lincoln Aviator razvija čak 494 konjske snage
0

Novi Lincoln Aviator razvija čak 494 konjske snage

1.15K
0
Podelite sa prijateljima:

Lincoln je krajem prošle godine javnosti predstavio novi model Aviator kao zamenu za zastareli i nepopularni krosover MKT. Tada je najavljeno da će se ponuda motora zasnivati na jednom turbo benzincu kao i moćnijem hibridu. Fordova premijum divizija je ovih dana objavila zvanične brojeve i oni su više nego impresivni.


Za početak, tu je standardan 3,0-litarski motor koji razvija 400 konjskih snaga i 563 Nm maksimalnog obrtnog momenta, ali je pravu, onu najveću pažnju privukao hibrid. On kombinuje identičan agregat sa električnim motorom koji dodaje još 101 konjsku snagu.

Naručen sa takvim pogonskim sklopom, Aviator je u stanju da razvije čak 494 konjskih snaga ili samo jednu manje nego nedavno predvljeni sportski automobil Chevrolet Corvette. Jednako impresivan je i obrtni momenat od čak 854 Nm što je više nego kod modela Ferrari 812 Superfast. U vreme pisanja ove priče proizvođač nije želeo da potvrdi ubrzanje do 100 km/h ili maksimalnu brzinu, ali nema sumnje da će brojevi biti više nego zadivljujući.

Pogon na zadnje točkove je standardan uz opcioni sistem pogon na sva četiri točka, a u oba slučaja jedini menjač koji kupac može da izabere ostaje desetostepeni „automatik“.

Novi Lincoln Aviator se očekuje u prodaji na jesen po početnoj ceni 52.195 američkih dolara, ali sa punom opremom ona može da stigne i do celih 90.000 dolara.

AutoRepublika

(1154)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments