1. Home
  2. Vesti
  3. Pininfarina Battista na putu ka Pebble Beach Concours d’Elegance (VIDEO)
Pininfarina Battista na putu ka Pebble Beach Concours d’Elegance (VIDEO)
1

Pininfarina Battista na putu ka Pebble Beach Concours d’Elegance (VIDEO)

159
1
Podelite sa prijateljima:

Pininfarina Automobili je na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi predstavio fascinantan automobil pod imenom Battista. To je prvi model sa samostalnim Pininfarina bedžom. Sada je na putu za Kaliforniju, gde će se pokloniti publici na Pebble Beach Concours d’Elegance.

Uprkos tome što je Battista sveže predstavljen, jedna njegova varijanta, navodno drugačija od evropske, naći će se u Kaliforniji. Nova verzija je „evoluirala“, kaže šef kompanije, Mihael Perške.

Šta to tačno znači, ne znamo, sem što je spomenut „unapređeni dizajn“. To verovatno podrazumeva da nije ništa dodatno rađeno na pogonu, a i zašto bi…

Da podsetimo, Battista je pogonjen električnim pogonskim sistemom koji je razvio Rimac u saradnji s Mahindra Racingom. Sastoji se od ogromnog baterijskog paketa od 120 kWh, istog onog koji koristi Rimac, kao i četiri elektromotora, svaki zadužen za po jedan točak.

Ukupna izlazna snaga iznosi 1.900 konja i 2.300 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a do „stotke“ ubrzava za manje od dve sekunde.

Ovaj automobil zvanično stupa na tržište 2020. u ograničenoj seriji od 150 primeraka, jednako raspodeljenih između Evrope, Severne Amerike, Bliskog Istoka i Azije. Biće dostupna tri nivoa što se specifikacija tiče ali cenovno rangiranje je još uvek nepoznato.

Pored Battiste, na Pebl Biču će se ovog meseca pojaviti i nova dizajnerska studija, Pura Vision, kao i nekolio skečeva i rendera.

AutoRepublika

(159)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Dikh tu kava

Omiljeni američki diktator..? Ko li mu je bio kum, da mi je znati..