1. Home
  2. Vesti
  3. BMW Serija 6 GT je na ivici opstanka
BMW Serija 6 GT je na ivici opstanka
1

BMW Serija 6 GT je na ivici opstanka

391
1
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač iz Minhena razmatra da ugasi ovaj model. 

Kako kažu glasine, jedini razlog zbog kojeg Serija 6 GT još uvek nije „otišla pod mač“ jeste ogroman uticaj nekadašnjeg šefa BMW-a, Norberta Rajthofera. Trenutno, ovaj model je na dugačkom spisku automobila koji su u uskom izboru da zauvek odu u istoriju. Novi šef marke, Oliver Cipse, želi da se odrekni svih automobila koji ne generišu dovoljno zarade.

Prema aktuelnim informacijama, BMW trenutno ne radi na razvoju nove generacije Serije 6 GT. Ako se racionalno posmatra ovaj automobil (koji smo i sami svojevremeno testirali), postavlja se pitanje opravdanosti njegovog postojanja. Bavarci u poslednjih nekoliko godina ulažu mnogo novca u razvoj krosovera, i u slučaju između nadolazeće elektrifikacije i SUV trenda, apsolutno je jasno da jedan model poput Serije 6 GT nema budućnost.

Aktuelna generacija predviđena je da opstane na tržištu do 2024. godine. Kako je to dug period, moguće je da će u međuvremenu doći do promena planova, pa da se i pojavi nova iteracija navedenog automobila, za sada ipak je to nerealno.

AutoRepublika 

(391)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Sub-Zero

Prvo sto hoce da prodaju prepakovanu peticu po ceni sedmice, drugo i nije nesto posebno dizajnerski….ja kao ljubitelj bmw bi ovo ugasio odmah da se pitam!