1. Home
  2. Vesti
  3. Ekskluzivno: prvi (vizuelni) kontakt s novim Peugeotom 208
Ekskluzivno: prvi (vizuelni) kontakt s novim Peugeotom 208
14

Ekskluzivno: prvi (vizuelni) kontakt s novim Peugeotom 208

716
14
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je pre dve godine napustio legendarno sedište u samom srcu Pariza (Avenue Grande Armee u XVII arodismanu), Peugeot se, kao i Citroen, DS i Opel, smestio izvan prestonice, u mestu Rueil Malmaison. Povod za posetu bio je Citroen C5 Aircross, koji mi je ljubazno ustupljen na „supertest“ u trajanju od mesec dana.

Kad tamo, iznenađenje, jedan u parkingu i drugi u izložbenom prostoru, dva potpuno nova Peugeota 208. Super, eto meni prilike da se pobliže upoznam s ovim malim lavom, koji je i pre lansiranja izazvao veliko interesovanje. Nažalost, pri ruci mi se našao samo mobilni telefon, zbog čega je kvalitet fotografija veoma loš.

Šta reći? Oči u oči, barem kada se radi o najvišim završnim nivoima (GT Line i Allure), novi 208 deluje neodoljivo. Sav mišićav, nabijen, nema nikave sličnosti sa bivšim. Odlično urađen posao dizajnera, što se odnosi i na unutrašnjost. Opet se moram ograditi, crveni, u koji sam imao priliku smestiti se, odiše luksuzom, kvalitetna koža na sedištima, obilje aluminijuma i veliki ekrani se podrazumevaju.

Po ugledu na Renault Clio 5, i instrument tabla je digitalna, ali različita od postojećih, koje pronalazimo u ostalim modelima kuće. Evidentno je da Peugeot ne odustaje od aktuelne koncepcije kokpita, u prevodu mali upravljač i instrumenti iznad njega, pa kome se svidi.

 

Nažalost, ovako neće izgledati svi 208, osnovna verzija Like, koja se prodaje po ceni o 15.500 evra (proizvodi se u Maroku), nije ni blizu toliko atraktivna. Uz plastični dvokraki upravljač i klasične intrumente, bledo je izdanje izloženog modela. Unutrašnji prostor deluje mi više-manje na nivou spomentog Clija 5, kao i prtljažnik. Sve u svemu, lavić je spreman, a koliko vredi na putu proverićemo za koji mesec…

Enterijer Peugeot 208 osnovna verzija

Perica Rajković 

Cene u FR Peugeot 208

Tarifs juin 2019 Like Active Allure GT Line GT
           
Essence          
Puretech 75 BVM5 15 500 17 500 19 200
PureTech 100 BVM6 18 700 20 400 22 700
PureTech 100 EAT8 20 400 22 100 24 400
PureTech 130 EAT8 24 000 26 300
           
Diesel          
BlueHDi 100 BVM6 18 000 20 000 21 700 24 000
           
Electrique          
e-208 136 ch* 32 100 33 300 35 600 37 150

(*) ekološka subvencija 6 000 €.

 

(716)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

14 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dikh tu kava

Na prvu loptu, komparacija sa Clio 5: ergonomoja, prostor napred/nazad, kvalitet enterijera..?

Zvezdan Božinović

Jebi ga, Clio je lepši uz nakvu manekenku, bez nje, Peugeot je ubedljiv 🙂

J4ZZER

A i gospodin Rajkovic je ocigledno protivnik sajamskih manifestacija ili ovaj gosn revizor krese troskove kao da sutra nikad nece doci? 🙂 Posaljite coveka na sajam neki, Frankfurt Septembar, Tokio Oktobar da ne mora kao drug moronTM da otkriva nove modele 5 meseci kasnije 🙂 E sad ozbiljno, crveni me bas privlaci, zuti lud kao struja. Mislim da je Allure 1.2 100ks sweetspot, 40nm vise od Clia ti na 1250 obrtaja nize, 6 brzinski menjac… Samo da oni amateri iz KDD nisu uvoznici. Siguran sam da ce kao i slucaju evropskog bestselera 3008 tako da sjebu pakete i cene da… Pročitaj više »

Zvezdan Božinović

Kao i obično, nisu nama problem troškovi. Nikada skoro troškovi nisu problem u sektoru usluga 🙂 Nažalost, problem je s prihodne strane. Proizvođači pošalju novac za marketing i novinare trgovcima, a ovi pronađu „novinare“ preko kojih novac samo prođe (uz zadržavanje skromnog procenta) a ostatak se vraća trgovcu (vlasniku firme ili direktoru u većim kompanijama). Tako je npr Citroenov diler iskazao troškove reklame od 26 miliona za 2018. a za celu godinu videh samo FB i Google njihove reklame, kao i dva bilborda na par dana. Sveukupno nepun milion. I onda bi još da uređuju program, da finansiramo njihove promocije,… Pročitaj više »

J4ZZER

Ok investirajte malo pa neka bude sto nikad bilo nije. A interesuje me ova prica sa Sitroenom… Koliko oni vozila godišnje prodaju? Koliko im po vozilu dodje trosak marketinga? I da li je moguce da ih principal ne proverava. Pre 10ak godina sam priprenao zastupnistvo jedna francuske firme, trazili su plan prodaje petogodisnji, plan sirenja mreze i davali su mi 50% od marketinskih troskova s tim sto je to bilo maksimum 100k eura i pri svakom oglasavanju sam teti u Fra morao slati, oglas, cenovnil i podatke o glasilu. Ako Sitroena lupam proda 2000 vozila godisnje da 200000 eur za… Pročitaj više »

Zvezdan Božinović

Ok, napraviću analizu, ne samo Citroena. Inače, ne prodaju ni hiljadu vozila, nekada su po 600 prodavali, ako se dobro sećam. Inače, mislim da i proizvođač zna da se na taj način krade novac od novinara, ali verujem da im je svejedno. Ili, možda ne znaju…
Moj školski drug igra basket sa jednim od viđenijih novinara, viđenijeg auto medija, a u stvari je (ne)običan šofer (doduše ne GSP nego na stazi) i on mu je rekao da su im svi prihodi „kombinacija“. Da su barem neki prihodi…

J4ZZER

Ja ne verujem da ijedan ozbiljan kupac automobila cita TOPSPEED… Ako sam pogodio medij

Zvezdan Božinović

Verovatno si u pravu brate, ali tu i nije fokus na kupcu, već na krađi novca namenjenog novinarima. Lupam? Ako lupam, otkud marginalnim medijima toliko pažnje distributera? Ista je priča i sa drugim medijima i sa drugim distributerima… Začarani krug…. Pre par godina je bila afera i sa Mercedesom i njihovim marketinškim budžetom koji je prenet samo jednom entitetu, ako je uopšte dobra vest došla do mene….. Ceo skandal, ako se dobro sećam. Slične priče i u Toyoti koja je avansno plaćala reklamne kampanje za koje je znala da ne mogu biti realizovane zbog nepostojanja medija (štampanog izdanja na koje… Pročitaj više »

Don

Balada o psu i majci.
P.s.“Proizvođači pošalju novac za marketing i novinare trgovcima, a ovi pronađu “novinare” preko kojih novac samo prođe (uz zadržavanje skromnog procenta) a ostatak se vraća trgovcu (vlasniku firme ili direktoru u većim kompanijama).“
De ti ovo malo plasticnije objasni, primjer bi dobro dosao

Peki

J4ZZER, poslednji put sam bio na nekom salonu u Parizu prosle godine, nista posebno ne vidoh tamo. Nije to vise kao nekada, manekenke su zabranjane, a gomila proizvodaca nije ni dosla. U neka lepsa vremena sve redakcije iz Srbije i bivse YU su se mogle sresti, danas naleti po neka, na nacin koji je Zvezdan opisao… Noviteta sve manje, i to sto je bilo nije se ni moglo nazvati prezentacijom, jer su oficijalne fotke objavljene znatno ranije. Zali boze bacanje para za takve salone…

J4ZZER

Diskutujemo samo, ja iz pozicije korisnika Vaseg medija i nekog ko zeli vise sadrzaja i u kvantitetu i kvalitetu. Ja sem autoblog. vs i Vas vise ni ne pratim konkurenciju, uopste. Ipak zeleo bih da budete jos bolji i Vama zelim bolje. E sad Vi najbolje znate Vasu racunicu i zavrsni racun, ali mislim da bi Vam falio jos neki medijski kanal. Video produkcija? You tube kanal? Stampani mediji jesu prevazidjeni i ne znam kakva je tu matematika, ali ja bih laicki to gurao i sa nulom ili gubitkom ili u kombinaciji sa jos necim, muski casopis, casopis potrosackog udruzenja… Pročitaj više »

moron

Pet paketa … Pogledah peugeot.fr. Neka me Peki ispravi ako grešim, ali, već drugi paket opreme (Active) ima LED „očnjake“, a kod 508 ih serijski nema ni Allure? Elem, ako pretpostavimo da je treći paket opreme (Allure), slično opremljen kao i Intens kod novog Clia, cene su jako slične (u FR). Clio 1,0 turbo sa 100 ks dodje 20.100, a 208 Allure sa 100 ks dodje 20.400. On, kako neko reče, ima 6MT. Ako je verovati onom što tamo piše, „on“ ubrzava za 9,9, a „juri“ 188 i ima 205 Nm pri 1.750 rpm. Malo je „prljaviji“ nego Clio sa… Pročitaj više »

J4ZZER

LED spreda se doplacuje i u ALLURE varijanti kod 208, serijski je od GT LINE.

moron

Znači, kao i kod 508. Kao i za ACC. Bruka, majke mi, kao da ih Auto Čačak paketira za neki specijalni tender …