1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Zanimljivost dana: Motocikl sa najvećom kilometražom je marke BMW
Zanimljivost dana: Motocikl sa najvećom kilometražom  je marke BMW

Zanimljivost dana: Motocikl sa najvećom kilometražom je marke BMW

5.72K
6
Podelite sa prijateljima:

Nije retkost videti automobil i sa nekoliko miliona kilometara na satu, ali motocikli sa visokom kilometražom su zaista retka pojava. Većina njih se ne vozi u svim godišnjim uslovima a često i zahtevaju veće popravke posle određenog perioda, kada uglavnom bivaju zamenjeni modernijim proizvodima.

Izuzetak od nepisanog pravila je Dejv Svišer, kome je BMW dodelio nagradu “High Mileage“ (Visoka kilometraža) 2007. godine. Naime, Dejv isključivo vozi proizvode nemačkog proizvođača vozila i u svojoj karijeri je promenio čak 19 dvotočkaša.

Trebalo je proći 26 godina pre nego što je prešao prvih milion milja (1,6 miliona kilometara) i dodatnih 15 godina za još 500.000 milja (800.000 km). Od svih motocikala, Dejv je najviše prešao sa BMW K100 RT, koji se zaustavio na cifri od 300.000 milja (480.000 kilometaram).

Dejv danas, iako ima već 82 godine, još uvek uživa da vozi na duže relacije na američkim kontinentima i u Evropi, a kaže da nema neke posebne tajne za dugovečnost svojih ljubimaca osim što redovno menja motorno ulje.

Zoran Tomasović

(5722)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dragan

Nadji osobu, Darko Labas, pa vidi sa njim koliko kilometara ima na motoru?

Liv

Upravo sam htela reći, Darko Labaš iz Varždina – Hrvatska vozi Yamahu FJ 1100 i ima najveću kilometražu, sam održava motor i ne mogu da tvrdim ali ima više 1 500 000

DArko

Jedan je Darko Labas. Sada ima nesto blizu 1 500 000. Nema jos preko. Motor posjeduje od 1990te

Tumbas Ivan

Ima od ovoga jači u Km.na BMW motorima. Potražite Geza Salai iz subotice.

Zazi

Goldwing taksi motori u francuskoj predejo u 4 godina vise od 300000 kilometara