1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche oduševljen prodajom Taycana
Porsche oduševljen prodajom Taycana
0

Porsche oduševljen prodajom Taycana

450
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka je izuzetno zadovoljna kako se Taycan kotira na tržištu električnih automobila.

Porsche je tokom cele, krizne 2020. godine uspeo da proda 20.000 primeraka svog prvog modernog EV modela. Ove godine taj rezultat će biti skoro dvostruko bolji, ili bar tako kažu nadležni u pres odeljenju germanskog proizvođača.

Tokom perioda od januara do juna 2021. godine Taycan je došao do 19.822 nova vlasnika. To ga praktično stavlja u ravan sa legendarnom 911-icom koja je upisala 20.611 registracija. Šta više, Taycan je nadmašio konvencionalnu Panameru (13.633).

U Porscheu veruju da će na kraju godine Taycan imati nešto više od 40.000 prodatih automobilu na svom kontu. Rezultat vredan hvale!

U prvom polugodištu nemačka marka je ukupno isporučila više od 153.000 vozila, i ističu da je cilj od 300.000 registracija na kraju godine sasvim dostižan. To bi bila rekordna prodaja za ovaj brend.

Porscheov najpopularniji model u tek okončanom polugođu bio je naravno Cayenne sa 44.000 dostavljenih četvorotočkaša, dok ga u stopu prati manji SUV – Macan (43.000).

Na globalnom nivou, glavno tržište za Porsche jeste Kina, SAD su na drugom mestu, dok je Evropa na trećoj poziciji.

AutoRepublika 

(450)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments