1. Home
  2. Vesti
  3. Naslednik Lamborghini Aventadora „plug-in“ hibrid s preko 1.100 ks?
Naslednik Lamborghini Aventadora „plug-in“ hibrid s preko 1.100 ks?
0

Naslednik Lamborghini Aventadora „plug-in“ hibrid s preko 1.100 ks?

153
0
Podelite sa prijateljima:

Bez brige, V12 i dalje ostaje tu, ali u kombinaciji s tri elektromotora.

Mnogi proizvođači supersportskih automobila su ušli u hibridne vode: Porsche, Ferrari i McLaren. U isto vreme, Lamborghini se (za sada) drži tradicionalnog pristupa s voljenim V10 i V12 motorima, i to radi sjajno, jer je više nego konkurentan. Ipak, pitanje je trenutka kada će „virus“ elektrifikacije zahvatiti i Santa Agatu. Glasine su mnoge, posebno u vezi s naslednikom Aventadora.

Najnovije se odnose na to da će atmosferski V12 dobiti asistenciju u vidu elektromotora koji će pokretati prednje točkove. To se u suštini poklapa s ranijim informacijama, ali ovoga puta vesti dolaze direktno od šefova, koji kažu da će u igri biti i treći elektromotor, koji će isporučivati energiju na zadnje točkove. On će se pridružiti menjaču s dvostrukom spojnicom i modifikovanom V12, s tim što će duž sredine automobila biti pozicionirane baterije da bi balans i raspored mase bio idealan.

To su dobre vesti, jer jedan Lamborghini mora da raspolaže brojnom „konjicom“. Procena je da će samo iz elektromotora dobijati 400 ks. To znači da kada bi se aktuelni, 6,5-litarski V12 agregat preneo neizmenjen, automobil bi posedovao 1.100 konja, distribuiranih na sva četiri točka. To bi bio „plug-in“ hibrid s mogućnošću limitiranog funkcionisanja čisto na električni pogon, naravno na potpuno novoj platformi. Što se stajlinga tiče, trebalo bi da bude inspirisan Terzo Millenio konceptom iz 2017.

Prethodne glasine su sugerisale da bi „hiper“ Lambo mogao da pristigne 2020., ali to će po svemu sudeći biti 2022. Vredno je čekanja, bez dileme.

AutoRepublika

(153)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments