1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen na putu da lansira još jedan SUV/krosover
Volkswagen na putu da lansira još jedan SUV/krosover
1

Volkswagen na putu da lansira još jedan SUV/krosover

172
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen namerava da lansira još jedan krosover?

Marka iz Volfsburga neumoljivo proširuje svoj SUV/krosover portfolio. Ovog meseca je potvrđeno da će „buba“ biti zamenjena verzijom Tarek SUV-a, koja će se proizvoditi u Puebla fabrici u Meksiku (za severnoameričko tržište). Sada stižu informacije  da je u igri još jedan kompaktan model povišenog klirensa.

Trebalo bi da se proizvodi u Španiji, u VW-ovoj Landaben fabrici blizu Pamplone. Novi CUV baziran na Polu, biće navodno biti lansiran u drugoj polovini 2021., s tim što će plasiranje na tržište započeti 2022. Bar inicijalno, novajlija će biti rezervisan za evropsko tržište.

Po dostupnim informacijama, Volkswagenov krosover će deliti platformu s Polom i T-Crossom, što znači da će koristiti usluge MQB platforme. Ono što je veoma moguće je da će s dizajnerskog aspekta biti inspirisan Taigun konceptom. Za sada neimenovan model će biti u „sportsko urbanom CUV“ izdanju sa dostupnim hibridnim i električnim pogonskim sistemima.

S proizvodnih linija fabrike Landaben, prvi Polo je sišao 1984. godine, a ovaj pogon je jedan od najefikasnijih u VW grupi. Prošle godine je ovde sklopljeno 272.000 vozila, a već postoje alati i iskustvo u proizvodnji malih MQB modela.

Što se Taiguna tiče, on je predstavljen pre pet godina u Sao Paolu, ali nikada nije stigao do proizvodnih linija. Tržišna transormacija ka manjim i efikasnijim krosoverima bi mogla da mu donese drugu šansu. Da li će biti pozicioniran iznad ili ispod T-Crossa, za sada nije poznato.

AutoRepublika

(172)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

U ovoj klasi nema promašaja.