1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Alpina XB7 za 2023. godinu dobija više snage i zadržava podeljeno lice farova
Alpina XB7 za 2023. godinu dobija više snage i zadržava podeljeno lice farova
5

Alpina XB7 za 2023. godinu dobija više snage i zadržava podeljeno lice farova

287
5
Podelite sa prijateljima:

BMW je predstavio novi X7 u aprilu ove godine, a bukvalno samo nekoliko sati kasnije, Alpina je predstavila svoju verziju velikog SUV-a. XB7 je dobio isto lice podeljenih farova kao i vozilo donatora i sada porodični performantni „tegljač“ dobija još više snage. Dolazi nova najava iz Buhloa koja donosi nove zanimljive podatke.

Prvo i najvažnije – kao što napisasmo u prvom pasusu, dizajn prednje maske ostaje praktično nepromenjen, što znači da postoji par podeljenih farova koji okružuju masivne rešetke za bubrege. Rešetke su osvetljene i dostupna je funkcija vodopada, koja se takođe može aktivirati tokom vožnje. Jedinstveni prednji deo daje SUV-u veoma agresivan izgled, a pozadi se nalazi par redizajniranih izduvnih cevi uredno integrisanih u branik.

Felne od 21 inča su standard a obuvene su u gume 285/45R21 napred i pozadi. Postoji opcioni set 23-inčnih legura sa dizajnom Alpina Classic sa 20 krakova završenim u antracit boji. Nemački proizvođač automobila sarađivao je sa Pirelijem za set letnjih guma specijalnih performansi dimenzija 285/35R23 napred i 325/35R23 pozadi. Kočione čeljusti Brembo sa četiri klipa kriju se iza točkova napred.

Ispod haube se nalazi BMW-ov novi 4,4-litarski twin-turbo V8 (S68) motor sa tehnologijom blagog hibrida. Nakon opsežnih modifikacija inženjera iz Alpine, mašina sada razvija 639 konjskih snaga (470 kilovata), u odnosu na ranije najavljenih 622 „konja“ (457 kW). Najveći obrtni moment ostaje nepromenjen i iznosi 800 Nm, dostupan od samo 1.800 o/min pa sve do 5.600 o/min. Snaga stiže na sva četiri točka preko osmostepenog automatskog menjača sa ručicama za menjanje na volanu.

Ova moćna postavka obezbeđuje da veliki SUV može da ubrza sa mesta do 60 milja na čas (0-96 kilometara na čas) za samo 3,9 sekundi, dok je maksimalna brzina 180 mph (290 km/h). Klasični sprint od četvrt milje traje 12,4 sekunde.

XB7 dolazi sa hardverom koji osigurava da vozilo ostane stabilno u krivinama. Uključuje inteligentni xDrive sistem sa pogonom na sve točkove i elektronski promenljiv diferencijal sa ograničenim proklizavanjem. Stepen zaključavanja se kontinuirano prilagođava u zavisnosti od mnogih faktora, kao što su brzina točkova, koeficijenti trenja i ugao upravljanja.

Vrhunac unutar kabine je najnovija generacija BMW-ovog multimedijalnog sistema iDrive, koji dolazi sa poboljšanom funkcijom glasovne kontrole i višim stepenom dostupne personalizacije. U odeljenju bezbednosti, postoji novi sistem koji koristi GPS podatke i podatke o putanji registrovanim sa prethodnih ulaza za upravljanje za snimanje i skladištenje do deset različitih manevara parkiranja.

AutoRepublika

(287)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Da, snage mu je falilo…

Laki

Alpina je trebala svoje cajgere montirati ovako „DS“ grafika.

TheStig

Evo ima Benglova serija 7 konkurenciju za sampiona u ruznoći. Pravo vozilo za narko dilere u Cg.

Balkanboj

Jebeš ti takav auto, nema ni maglenke. A šatro full oprema.

Renault Terminator

Jebeš auto ako je čardak,to nije auto.