1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar: „Vratiće se limuzine na velika vrata!“
Jaguar: „Vratiće se limuzine na velika vrata!“
0

Jaguar: „Vratiće se limuzine na velika vrata!“

227
0
Podelite sa prijateljima:

Šef britanskog Jaguar Land Rovera negirao je mogućnost da Jaguar izbaci iz svoje ponude sedan modele. 

Tešku bitku vode limuzine sa SUV segmentom, a prodaja tradicionalno popularnih sedana iz godine u godinu je sve manja. Ovo se posebno odrazilo na nekolicinu premijum marki, uključujući i Jaguar.

Šef JLR-a, Ralf Spet, ipak ne veruje da su limuzine rekle svoju poslednju reč. „U ovom trenutku vlada velika potražnja za SUV modelima i vidimo da će segment nastaviti da raste, ali i to ima svoj limit“, kazao je Spet.

Prvi čovek britanske grupe smatra da sedani imaju budućnost pre svega zbog nove, strože emisione regulative u Evropi u Kini. „Takva nova pravila biće veoma teško ispoštovati sa SUV modelima, zbog same mase tih vozila. Limuzinska izvedba je daleko pogodnija za usklađivanje sa  strožim emisionim normama.“

Jaguar je u prethodnoj godini zabeležio rast prodaje od 1%, pre svega zahvaljujući plasmanu SUV modela E-Pace. Limuzine XE i XF ostvarile su značajan pad prodaje. XE je zaključno sa novembrom protekle godine stigao do 28.402 nova vlasnika što je za 21% manje nego što je to bio slučaj 2017. godini. Kada se govori o modelu XF, on je za isti period prodat u 29.563 primerka što je takođe pad prodaje od 23%.

Ralf Spet odbio je da da komentar o mogućnosti zatvaranja fabrike u Birmingemu koja proizvodi modele XE i XF. Kako navode britanski stručni mediji, ova dva automobila već su viđeni za selidbu u novi pogon JLR-a u Slovačkoj.

AutoRepublika 

(227)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments