1. Home
  2. Vesti
  3. Sandero Stepway (2020.) će posedovati bočne jastuke kao standard
Sandero Stepway (2020.) će posedovati bočne jastuke kao standard
6

Sandero Stepway (2020.) će posedovati bočne jastuke kao standard

4.44K
6
Podelite sa prijateljima:

Škoda Fabia ih nema ni u najvišem paketu u Srbiji

Brazilsko izdanje Autos Segredos je od svog čitaoca dobilo interesantne fotografije noviteta koji na tom tržištu nosi oznake Renaulta, a nama je poznat kao Dacia Sandero Stepway. U nedelji pred nama se očekuje tamošnja javna premijera verzije za 2020. godinu. Pored mačo varijante Sandera, videćemo i “civilnu”, a potencijalnim kupcima i ostalom zainteresovanom (latinoameričkom) svetu će se pokloniti i Logan.

Proizvođač s ponosom ističe da će se u verziji Sandera Stepway za narednu godinu, naći i bočni vazdušni jastuci kao deo serijske opreme, a takođe i bezbednosni pojasevi s tri tačke vezivanja.

Kada se govori o izgledu spoljašnosti „avanturističkog“ hedžbeka, vidljive su izmene koje se tiču prednjeg branika drugačijeg dizajna uz dekorativno-zaštitnu plastiku srebrne boje, namenjenu očuvanju integriteta podvozja, kao i preoblikovane zadnje svetlosne grupacije. Takođe su i farovi dobili novi LED potpis, a maska hladnjaka je sada bogatija aplikacijama koje gledaoca asociraju na pomisao da su izrađene od hroma. Instalirana su i svetla za maglu.

Na zadnjem kraju i s boka vozila, pored pomenutih stop svetala izmenjenog izgleda, tu je masivni C stub, kao i plastične zaštite u crnoj boji. Točkovi su renoviranog izgleda, a felne dobijaju završnu obradu u crnoj ili srebrnoj boji.

U Brazilu se u ovu verziju Sandera Stepwaya ugrađuje atmosferski motor s oznakom 1.6 Sce, a on će biti zadržan i kod nove varijante. Razvija 115 konjskih snaga na 4.000 obrtaja, a nama je poznat zadnjih petnaestak, možda i više godina.

Specifičnost ovog južnoameričkog tržišta se ogleda u tome što vozila koja su tamo u eksploataciji mogu sagorevati etanol. U tom slučaju, motor isporučuje 2 „konja“ više, uz identičan obrtni momenat. Menjačka kutija je petostepena ručna, ili CVT.

AutoRepublika

(4443)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Koliko je meni poznato, već i bazni sandero ima bočne air bagove, tj. 4 air baga su kod njega standard u svim izvedbama, pa i stepway. „Problem“ je bio što je kod sandera bilo nemoguće dobiti 6 ( a 6 je, npr. standard i za sadašnji bazni Duster ). Što se tiče fabije, njen najveći (bezbednosni) problem u Srbiji je „Auto Čačak“. Ali je to i odgovornost samog proizvodjača, koja dozvoljava da se udovolji bolesnim željama „Auto Čačka“ da se guli elementarna bezbednosna oprema, pa datako fabija čak i paketu opreme „Monte Carlo“ ima samo dva air baga. A trebalo… Pročitaj više »

Balkanboj

A ‘esi ti normalan. Kakav AEB na Balkanu. Pa takav automobil ne bi nigde stigao jer bi svako malo kočio pošto naši pešaci ne koriste isključivo trotoar za pešačenje, a van gradskih sredina dobrano idu uz put. Sigurno je Ač koristio statistiku udesa koja kaže da 90% istih je čeono. Tako da su zavese i bočni jastuci demode. Btw, nije Škoda (i njen zastupnik) jedina koja konfiguriše klot vozila. Kad sam gledao za novi automobil Kia/Hjundai nisu imali zavese na bilo kom nivou opreme za ceed/i30 a Yeti ni esp. Prethodni automobili kupljen u Srbiji od prvog vlasnika takodje nije… Pročitaj više »

Rajko

Škoda pravi odlične automobile.

don

nema skoda sa tim nista, samo je njen znak na autu, ostatak je vw, jedan proizvod a 7 znacki.

Bojan

Nije bas, cuveni Tdi motor je bas Audi napravio i u Audi se ugradio kao quatro pogon.

don

da li da placem ili da se smijem?
no, koliko vidim bocnu liniju, auto idalje ostaje na istoj platformi iz doba SFRJ?
No, vanjski dizajn su oku ucinili ugodnim, koliko toliko, vise nije onaj gabor na 2, sad je samo – gabor. 🙂