1. Home
  2. Vesti
  3. Plan za preporod Renaulta uključuje smanjivanje troškova i rezove u gami
Plan za preporod Renaulta uključuje smanjivanje troškova i rezove u gami
1

Plan za preporod Renaulta uključuje smanjivanje troškova i rezove u gami

1.26K
1
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor Renaulta, Luka de Meo, predstaviće svoj plan za renesansu francuske marke 14. januara. 

Kako piše nemački Automobilwoche, plan šefa Renaulta sastojaće se od niza rezova u portfoliju, kao i na detaljnoj strategiji za uštedu novca odnosno smanjivanje troškova u narednim godinama.

Nemci ne pišu šta će tačno od modela otići u istoriju, ali ističu da će se gama francuskog brenda umanjiti za nekih 30%. Dakle, veći broj automobila otići će u penziju. O ovome se piše, odnosno priča već neko vreme. Izvesno je da će na nišanu biti pre svega modeli koji se ne mogu pohvaliti sa dobrom prodajom.

Iako se ranije pričalo i da će Megane nestati iz ponude, sa novim najavama Luke de Mea u prethodnih nekoliko meseci, sasvim je sigurno da će hečbek ostati u portfoliju Renaulta. Šta više, očekuje se i EV izdanak Meganea, kao nova šansa za dalji život ovog naziva.

No, modeli kao što su Scenic, Grand Scenic i Espace su ugroženi. Uz njih, tu je i Talisman, koji nikako da ispuni svoj ogromni potencijal, pa je tako u 2019. godini na Starom kontinentu prodato svega 16.405 jedinica, a ove godine rezultat će verovatno biti i lošiji zbog opšteg stanja na tržištu u Evropi.

Osim „seče knezova“ u portfoliju vozila, De Meo će insistirati na otklonu od razvoja tehnologija čija primena nije momentalno moguća. Očekuje se i primena realističnije globalne strategije, jer aktuelna geografska ekspanzija nije dala željene rezultate.

Automobilwoche piše i da će direktor Renaulta ostati dosledan saradnji i alijansi sa Nissanom i Mitsubishijem, pogotovo na polju elektrifikacije. Veruje se da će ovo biti polje na koje će se francuska marka posebno fokusirati u narednim godinama.

Svakako, 14. januara dobićemo i više informacija o budućnosti cele Renault grupe.

AutoRepublika 

(1263)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Timo

Da li to znaci da ce Megane GrandCoupe da izbace iz ponude?