1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat se definitivno vraća u B segment
Fiat se definitivno vraća u B segment
17

Fiat se definitivno vraća u B segment

2.43K
17
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka predstaviće u najskorije vreme novi subkompaktni hečbek.

Ukoliko bi se u nizu neshvatljivih odluka Fiatove uprave u prethodnih petnaestak godina mogla izdvojiti neka koja je bila naročito nelogična, onda je to napuštanje B segmenta.

Fiat (Grande) Punto je penzionisan 2018. godine i otada je brend iz Torina bez klasičnog hečbeka u ovoj klasi. Mada je tada Serđo Markione pričao o tome kako se u toj sferi “ne može zaraditi”, uspeh koji beleži Peugeot sa aktuelnom generacijom 208-ice demantovao je ovakve i slične gluposti.

Prosto je neverovatno kako je Fiat, specijalista za male, gradske automobile, dozvolio sebi takvu glupost da se odrekne hečbeka iz B segmenta?! Srećom, sada su spremni za povratak, mada je pitanje koliko će nadolazeći model biti zaista Fiat, a ne prosto prepakovani Peugeot 208…

Olivije Fransoa, šef italijanske marke, potvrdio je da će ovaj proizvođač uskoro plasirati novi hečbek. “On će biti u gabaritu Punta, ali neće nositi taj naziv”, rekao je Fransoa. On je dodao i da će budući automobil imati pravo na SUS motore, kao i na EV varijantu, ali i hibridna izdanja.

Po svemu sudeći, kod hibridnih izdanja, najverovatnije se misli na sisteme blagog hibrida, dok najava EV verzije upućuje na to da će sledeći Fiatov hečbek biti baziran na CMP platformi nekadašnje PSA grupacije.

Ukoliko je verovati izveštajima koji stižu sa druge strane Jadranskog mora, marka iz Torina će već naredne godine plasirati novi subkompakt, što znači da bi se eventualna premijera mogla očekivati i ove godine.

Šta više, Olivije Fransoa najavio je da će Fiat u narednom periodu ponuditi na tržištu četiri nova modela, kao i da je dizajn za sve najavljene automobile uveliko odobren.

AutoRepublika 

(2432)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

17 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

I? Gdje će da prave 127- micu?

Matija

FIAT se vraca u B-segment – opet nesto pametno iz Stelantisa! Dobar je ovaj Karlos. FIATu je istorijsko mesto u A i B segmentu, tu je zaradio svoj novac i zahvaljujuci tome drzi na okupu celu italijansku autoindustriju!

S mile

Kada je izašao Punto sa Maserati farovima, brate, okretao sam se za njim ko blesav, koliko mi se svidjao.

Nadam se da će se i sa novom generacijom, dizajnerski potruditi, pa iako ćemo znati da je ispod kože, neki Peugeot 🤣

Matija

Tako je. Taj auto je dobio brojne pohvale za dizajn! Zadnji deo mu je malo kratak.

YugoFlorida

Nažalost, loša stvar je da se verovatno neće proizvoditi u Kragujevcu, iako je Srbija bukvalno zemlja Fiata Punta. Češći su ovde nego i u Italiji.

Matija

Evo me rode! Pogledao sam slike na tom linku. To je radio neki umetnik. Ovo je gore nego original!

Iznogud Časni

Ništa, moraš po očale.

Iznogud Časni

Poanta price sportsko auto mora bit ljuto, namrgođenog lica i tehnika se mora spuštati od vrha ka dnu, znaci karikiram od djulije ka mitu a ne obrnuto, dočim ko alfe sve obrnuto, buljooko i od mita ka djuliji i onda se čude ka pura dreku, Kak im ne ide.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud Časni
BB

Ako ništa drugo onda su se spustili sa vrha na dno, kao što si rekao… 😉😜

Iznogud Časni

Lako meni za njih, neg mi dobili upute o ponašanju u slučaju rata, pa ti vidi. Ne dijeli se to džabe….ako znaš na šta mislim.

BB

Šta piše u njima?
Svi srednjoročni planovi ne predviđaju postojanje EU na ekonomskoj karti, vele neki da će sad Sjeverna Afrika da preuzme palicu razvoja od EU… Pu’ ko će ići u Maroko na onu vrućinu raditi…

Iznogud Časni

Nisi ti Vahid Halilhodzic.

Iznogud Časni

Firma daje upute, a ti znaš da su oni država, a ne država.

TheStig

Samo nek čačkaju mečku i dalje i dijele upute. Jedu govna a šalju oruzje nacistima svojim drugarima u Ukrajinu. Posle Amerike najvise oruzja poslali velikogovnari britanci pa gestapovci. Rusija ako krene poravnice sve do Spanije.

Iznogud Časni

Svaki rat je dogovoren, pa tako i ovaj. Krize su umjetne i namjerno stvorene. Juče u Olandiji gledam litra ulja od 4€ pa naviše (ako ga još možeš dje naći,nema ni brašna), kako ko hoće da uvali. Oli su Ukrajinci, pored tjestenine i proizvođači ulja? Pun k…obmana, čudo jedno. Ovo ni Musa nije doživio do sada, a sjećam se još kad je on Ademu rekao: Mladiću, čestitam ti na dobitku sina i kćeri prvijenca.

Iznogud Časni

Hm, vidjeh da će kazaljke biti sada digitalne, nema više dvije duplje ispred volana. Bljak. Odakle im čipovi? Doduše, za toliku količinu proizvedenih primjeraka, naći će se par na skladištu, hehe. Još će ga podildati ki Maseratija.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud Časni