1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Scala sasvim solidna na „testu severnog jelena“ (VIDEO)
Škoda Scala sasvim solidna na „testu severnog jelena“ (VIDEO)
7

Škoda Scala sasvim solidna na „testu severnog jelena“ (VIDEO)

635
7
Podelite sa prijateljima:

Škoda Scala se na testu „severnog jelena“ pokazala sasvim solidnom, uz nešto širu putanju karoserije.

Pokazalo se da ogibljenje kontroliše skakutanje u dovoljnoj meri da se izbegne gubitak kontrole, mada postoje modeli slični Scali, koji ovaj manevar obavljaju s manje zanošenja.

Viša brzina pri kojoj je ekipa km77. uspela da obavi test bez rušenja čunjeva je iznosila 79 km/h. Tokom promene smera u drugu traku su se pojavila skakutanja, ali je sve bilo pod kontrolom.

Obrazac odziva je uvek bio isti, tako da nije bilo iznenađenja za vozača u smislu nekog nepredviđenog negativnog odziva. Najpre je tu podupravljanje, zatim bočno zanošenje u kojem proklizavaju obe osovine, a zatim malo preupravljanje, više-manje izraženo u zavisnosti od brzine pri kojoj se test obavlja. Pri brzini od 83 km/h, reakcije automobila su i dalje bile sigurne, a Scala je bezbedno držana pod kontrolom.

Što se slaloma tiče, sportski podešeno ogibljenje ove Scale pruža odlično prijanjanje, s tim što se krutost može podešavati. Ipak ono ne prevenira vidno naginjanje karoserije. Prednja osovina je usklađena s pokretima na volanu i u normalnim je granicama, bez suviše direktnog odziva. Agilnost testirane Scale je vrlo dobra, a razlika u krutosti ogibljenja između normalnog i sportskog režima je mala.

AutoRepublika

Izvor: 77km.com via YouTube

(635)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„The brakes respond very well in normal use and are sufficient to go light, but not for very intense use, as with most similar cars. After several heavy brakings the brake fluid overheats and the pedal starts to sink. In a strong braking at 120 km / h stop the car very well, in 52.5 m, which is a normal distance because it is in the middle of what other similar cars need. Those that exceed it clearly are the Ford Focus, which braked in 48.3 m or the Kia Ceed, in 50.4 m. Those who braked worse have been… Pročitaj više »

Rajko

Škoda opet dominira klasom. Logično.

Ucha

Mozda dominira prostorom, kao i sve Skode. Voznim osobinama tesko, kao i sve Skode. Pogledaj focusa ili 308 da vidis kako izgleda dominacija.

Rajko

Je li kraći zaustavni put Scale nego 308 i Megana? Jeste.

Lazar Mačak

Scala samo što se nije izula i felnama grebala po putu …
Pogledajt kako Civic to odlično radi ….čak je i moja mezimica Mazda razočarala . Generalno , nema bez multilinka dobrog i sigurnog auta.
Jedini izuzetak je Ford Focus, koji je odlično prošao test iako je opremljen samo sa torzionim zadnjim vešanjem …svaka čast za Ford , ko zna zna !

Rajko

Nema svaki fokus torziju

Lazar

znam Rajko ali kad već sa torzijom lepo „leži“ za očekivati je da sa multilinkom npr ST line 1.5 eco boost čini čuda ….