1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai zaštitio misteriozni naziv IONE
Hyundai zaštitio misteriozni naziv IONE
1

Hyundai zaštitio misteriozni naziv IONE

141
1
Podelite sa prijateljima:

Prošle nedelje smo svedočili saznanju koje sada delimo sa vama. Naime, južnokorejska marka Hyundai je podnela prijavu lokalnom pandanu našeg Zavoda za zaštitu intelektualne svojine u kojoj je insistirala na zaštiti prava na korišćenje imena IONE. Jasno, još uvek ne znamo da li će ono uopšte biti upotrebljavano, a ako hoće, da li ćemo ga viđati na zasebnom modelu ili će biti korišćeno za indeksiranje cele palete vozila.

Nacionalni zavod koji se bavi protekcijom nad nematerijalnim ulaganjima a za koji se u ovom slučaju opredelio korejski konstruktor je sa sedištem u Argentini (INPI), a segment na koji se zaštita odnosi je u oblasti vozila, putničkih automobila, kombija i kamiona, što otvara baš puno mesta za nagađanja. Međutim, po svemu sudeći, ime IONE će biti dodeljeno paleti ekološki podobnih pogonskih sklopova.

IONE predstavlja jasnu aluziju na poznat naziv Ioniq koji Hyundai koristi za označavanje game električnih automobila iz segmenta BEV. Istovremeno, očekuje se da će Korejci zadržati marku Ioniq za baterijska vozila u doglednoj budućnosti, pošto već imamo u ponudi model Ioniq 5 koji je izveden u formi heča dok je na putu i sedan s imenom Ioniq 6. Potom bi trebalo da usledi i veliki SUV koji će se zvati Ioniq 7.

Međutim, moguće je da se IONE nađe u upotrebi kako bi označio nabrijane verzije modela iz palete Ioniq. Tako bar sugeriše redakcija sajta The Korean Car Blog, koja je i prenela ovu vest pre par dana. Dakle, ono što je odeljenje N za konvencionalne modele Hyundaija, to bi IONE moglo postati za baterijske Korejce.

Zgodno je mesto da kažemo da Hyundai do 2030. godine planira da lansira novih 11 električnih autombila u šta je uključeno šest krosovera, tri sedana i jedno lako komercijalno vozilo. Primetili ste da nedostaje jedan model i on je misteriozan, usled najavljenih radikalnih razlika u odnosu na ostale Ioniqe. Zato i neće dobiti očekivani indeks, a uskoro bismo mogli posvedočiti i o zaštiti još jednog imena, onog njemu namenjenog.

Naposletku, veruje se da bi IONE moglo da bude eskploatisano za liniju vozila drugačijeg tipa, ali i dalje ekološki podobnih. Mislimo na vodonične automobile u čiji razvoj je Hyundai uložio mnogo godina truda.

AutoRepublika

(141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Hyundai + Argentina = „Ione“, nova submarka za Juznu Ameriku?