1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi elektromobil sa oznakom “Turbo”
Prvi elektromobil sa oznakom “Turbo”
0

Prvi elektromobil sa oznakom “Turbo”

441
0
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Porsche je objavila nazive verzija modela Taycan koji će se na (američkom) tržištu pojaviti krajem naredne godine. Osnovna ponuda će poneti Taycan oznake, pratiće ga Taycan 4S sa pogonom na sve točkove, dok će vrh ponude činiti verzija Taycan Turbo.

Odluka nemačkog proizvođača da elektromobilu veoma atraktivnog izgleda dodeli oznake Turbo svakako je neobična, ali trunka razumevanja za Porsche mora da postoji, s obzirom na to da je takav sufiks uvek korišćen od strane ekipe iz Cufenhauzena kako bi se naglasile prestižne verzije luksuzne marke.

Pored pomenute gradacije Taycana, obelodanjene su i cene za američko tržište, putem onlajn konverzacije nadležnih iz američke divizije Porschea sa poznatim američkim automobilskim novinarom, koje su sasvim slične etiketama koje nose Teslini Model S i Model X. Naime, ulazni model Taycana će biti dostupan za oko 90.000 američkih dolara, Taycan 4S je skuplji do 10%, dok je prestižni Taycan Turbo nadmašio cenom iznos od 130.000 “zelembaća”.

Za sada je poznato da će Taycan razvijati oko 600 konjskih snaga a da će sprint do “stotke” biti izvodljiv za oko 3,5 sekundi. Još uvek nije poznato da li će prestižnije verzije Taycana nuditi više snage od osnovnog modela, kao što se ne zna ni šta će razlikovati više pozicionirane verzije.

AutoRepublika

(441)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments