1. Home
  2. Vesti
  3. Autonomni minibus udario u pešaka u Beču
Autonomni minibus udario u pešaka u Beču
0

Autonomni minibus udario u pešaka u Beču

255
0
Podelite sa prijateljima:

Vlasti istražuju uzroke saobraćajnog incidenta u kojem je minibus bez vozača udario pešaka u Beču. Nezgoda je rezultirala lakšim povredama ali je stopirala testiranja ove tehnologije u Austriji.

Navya SAS vozilo se kretalo 12 km/h kada je udarilo koleno tridesetogodišnje žene, saopštila je državni ORF.

Saobraćajne vlasti u Beču su obustavile dalje testiranje autonomnog vozila do kraja istrage. Inače, u opticaju su dva busa bez vozača, čiji je program započeo 6. juna.

Austrijski institut za tehnologiju i Siemens takođe učestvuju u projektu, koji je zahtevao prisustvo profesionalnog vozača tokom operativnog rada jedinica.

AutoRepublika

(255)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments