1. Home
  2. Vesti
  3. Opel: Svi naši električni automobili mogu koristiti superpunjače od 100 kW
Opel: Svi naši električni automobili mogu koristiti superpunjače od 100 kW
2

Opel: Svi naši električni automobili mogu koristiti superpunjače od 100 kW

200
2
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka želi da proces punjenja baterija bude što brži. 

Već neko vreme u stručnoj javnosti postoji konsenzus da je kod EV modela daleko bitnije kojom brzinom se može dopuniti baterija, naspram dometa koji ona nudi. Opel želi da postane lider u ovoj sferi i iznosi podatke da su svi električni modeli tog brenda sada kompatibilni sa punjačima snage do 100 kW.

To važi za apsolutno sve primerke iz EV portfolija proizvođača iz Riselshajma. Oni imaju zajedničke dve komponente – bateriju kapaciteta 50 kWh i elektromotor koji dostavlja 136 ks i 260 Nm.

U Opelu za primer daju električno izdanje Corse. Baterijski hečbek prikačen na pomenuti brzi punjač od 100 kW može dopuniti svoju bateriju od 0 do 80% za ravno 30 minuta.

Nemačka marka je nedavno uvećala autonomiju kretanja za električne varijante Mokke i Corse. Ističu nekih 7% veću autonomiju kretanja za duo iz B segmenta. Tako Corsa-e sada može da računa na rejon od 359 km, naspram nekadašnjih 337 km, što je uvećanje od 22 km.

S druge strane, domet kod električne Mokke je povećan za 14 km. Naravno, uvećanje je manje nego li kod hečbeka pre svega zbog lošijih aerodinamičkih svojstava Mokke, a ujedno i zbog većeg mase ovog SUV-a naspram Corse. Baterijski krosover je sada u stanju da prevali 338 km po WLTP protokolu, dok je pre ovih promena imao autonomiju od 324 km.

AutoRepublika 

(200)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Bilo bi jako lijepo ako bi se ova hromirana lajsna nastavila i donjom ivicom zadnjeg stakla.Ovako dođe kao prekid najzanimljivijeg dijela filma zbog reklama. Zbog toga sam zamrzio maarketing

BB

Ova kombinacija boja joj stoji bolje od svih… Uvjerim se svaki put kad uđem u garažu 😉