1. Home
  2. Vesti
  3. Upoznajte BMW serije 8 u kabrio izdanju! (GALERIJA)
Upoznajte BMW serije 8 u kabrio izdanju! (GALERIJA)
0

Upoznajte BMW serije 8 u kabrio izdanju! (GALERIJA)

584
0
Podelite sa prijateljima:

Nekoliko meseci nakon predstavljanja kupe stigla je i kabrio varijanta perjanice iz Bavarske. 

Oni malo stariji, ili upućeniji, setiće se da je svojevremeno BMW planirao kabrio izvedbu i prvobitne „osmice“ ali do toga na kraju nije došlo jer je rukovodstvo kompanije verovalo da taj model ne može povratiti uložena sredstva kroz prodaju.

Kabriolet je od donje linije prozora apsolutno identičan svom kupe bratu. Iznad prozora odsustvo krova menja se ako je to potrebno standardnim mekim krovom. Ovaj će se naći nad glavom putnika nakon pritiska tastera za svega 15 sekundi, i to dok se vozilo kreće brzinom do 50 km/h.

BMW je za sada za Stari kontinent predvideo paletu od svega dva agregata. U pitanju su po jedan dizel i benzinski motor. Dizel varijanta ima zapreminu 3 litra i razvija 320 ks i 680 Nm. Ova pogonska jedinica sposobna je da pogura kabrio „osmicu“ do 100 km/h za svega 5,2 sekunde.

Benzinski motor je 4,4-litarski twin-turbo V8 sa 530 ks i 750 Nm. Ovako opremljena serija 8 u kabriolet izdanju stiže do 100 km/h za svega 3,9 sekundi.

BMW još uvek nije saopštio cenu, te se očekuje da će ovaj i ostale podatke čelnici bavarske marke saopštiti na zvaničnoj premijeri na Salonu automobila u Los Anđelesu.

 

(584)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments