1. Home
  2. Održavanje
  3. Studija: Istraživači otkrili opadanje zadovoljstva korisnika iskustvom punjenja kod kuće
Studija: Istraživači otkrili opadanje zadovoljstva korisnika iskustvom punjenja kod kuće

Studija: Istraživači otkrili opadanje zadovoljstva korisnika iskustvom punjenja kod kuće

3.05K
3
Podelite sa prijateljima:

J.D. Power, nezvanična organizacija za rangiranje, pa, recimo svega, objavila je novu studiju koja kaže da dok 68 odsto vlasnika električnih vozila koristi stalno instaliran punjač nivoa 2 kod kuće, njihovo ukupno zadovoljstvo iskustvom opada iz godine u godinu. Ovi nalazi dolaze iz studije pod nazivom „2023 Electric Vehicle Experience (EVX) Home Charging Study“ (Studija o iskustvu punjenju električnih vozila kod kuće (EVX) iz 2023. godine), koja procenjuje zadovoljstvo vlasnika punjačima L2 na tržištu u SAD.

Studija je utvrdila da je zadovoljstvo kućnim punjenjem sveukupno palo za 12 poena ove godine na 740 na skali od 1.000 poena. Krivac? Poskupljenje električne energije zbog inflacije. Vlasnici su takođe navodno nezadovoljni brzinama kućnog punjenja, a iz nekog razloga J.D. Power ne objašnjava zašto godina modela vašeg EV-a može napraviti razliku.

Kompanija kaže u svom saopštenju za javnost: „Studija iz 2023. otkriva da su vlasnici električnih modela za 2022. i 2023. manje zadovoljni svojom brzinom kućnog punjenja (605 i 597 poena, respektivno) od vlasnika električnih modela za 2021. godinu (616) i za 2020. godinu ( 608),“ što je iznenađujuće s obzirom na to da noviji EV obično imaju bolju tehnologiju punjenja, a samim tim i brzine punjenja od starijih modela.

Ovogodišnja studija merila je zadovoljstvo kućnim punjačem za pojedinačne punjače u osam oblasti:

Najveći ocenjeni trajno montirani kućni punjač L2 je Teslin zvanični punjač, koji je postigao 790 od 1.000 poena. Drugoplasirani je GRIZZL-E koji je postigao 757 bodova, a treće mesto zauzima Emporia sa 754 boda.

J.D. Power se udružio sa PlugShareom za proizvodnju ovogodišnje studije. PlugShare bi trebalo da bude poznat većini vlasnika električnih vozila u Americi, od kojih mnogi koriste aplikaciju kompanije da pronađu dostupne punjače i prate svoja iskustva. Studija je obuhvatila 13.860 vlasnika električnih modela i plug-in hibrida proizvedenih od 2017. do 2023. i trajala je od decembra 2022. do februara 2023. godine.

Na sreću, J.D. Power nudi predloge za povećanje vašeg zadovoljstva kućnim punjenjem ako vam to smeta.

  1. Upoznajtesvogdobavljačakomunalnihusluga: Možeponuditiprogramzapunjenjevozilakodkućekojiuključujepopusteilipodsticaje, alimoratepitatidabistesaznali.
  2. Zakažitesvojepunjenje: Akovaš EVnudizakazivanjepunjenja, možetegakoristitizapunjenjetokomsativan špicakadajestrujajeftinija.
  3. Lokacija: Troškovielektričneenergijesuunekimdelovimazemljevećioddrugih. StudijajepokazaladasuvlasniciuNovojEngleskojnajmanjezadovoljni, doksustanovniciistočno-južnogcentralnogregionazemljenajzadovoljniji.
  4. Nadogradnjananivo 2: Najvećepovećanjezadovoljstvapunjenjemkodkućedoćićekadavlasniknadogradipunjenjesanivoa 1 nanivoPremastudiji, zadovoljstvobrzinompunjenjaskočiza 373 poenakadasetodogodi.

Električna vozila dugog dometa imaju velike baterije koje mogu da skladište mnogo energije, i nije iznenađujuće što neki novi vlasnici smatraju da održavanje napunjenog novog automobila košta više nego što su očekivali. Međutim, uz pomoćne savete iznad, vlasnik bi trebalo da bude u mogućnosti da smanji ovaj trošak i ništa nikada ne može u potpunosti da pokvari iskustvo izlaska svakog jutra ujutru u potpuno napunjen automobil.

AutoRepublika

(3048)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

U USA je par kwh struje galon benzina..🤣🤣🤣.Ko bi bio lud da se muci..

moron

😀😀😀

S mile

Daj neke cifre, za struju i benzin