1. Home
  2. Vesti
  3. Kris Heris kaže da je Supra više BMW nego Toyota (VIDEO)
Kris Heris kaže da je Supra više BMW nego Toyota (VIDEO)
0

Kris Heris kaže da je Supra više BMW nego Toyota (VIDEO)

569
0
Podelite sa prijateljima:

Taman kada smo pomislili da se kontroverza oko Toyota Supre malo smirila, voditelj Top Geara, Kris Heris, ponovo je pokrenuo lavinu. Po njemu, ovaj automobil nema DNK Toyote, tako da samim tim šalje pogrešnu poruku.

Sasvim je moguće da do nove generacije Supre ne bi ni došlo da nije bilo BMW-a ili bi ona stigla mnogo kasnije. Zapravo, Heris nije nezadovoljan platformom i motorom koji se deli sa Z4 roudsterom. Po njegovim rečima, originalna Supra je bila precenjena i suviše uzdizana kao serijski automobil, jer je postala „kultna“ nakon temeljnih tjunerskih modifikacija.

Međutim, kada god neki od velikih proizvođača lansira sportski model, bilo da je potpuno nov ili nastavak kultnog modela, on se tretira kao izraz marke. Heris je spomenuo Alpine A110 kao primer, tvrdeći da laka, jednostavna postavka sa središnje pozicioniranim motorom teško da će biti ponovljena.

Međutim, Toyota nije plasirala svoj sopstveni izraz. Kada se uđe u Supru, po Herisu, sve sa čime se dođe u kontakt prosto poručuje „Ja sam BMW, nisam Toyota“. Ipak, za predvideti je da će se Heris vremenom navići na Supru, jer ipak je reč o zabavnijem i agilnijem automobilu od Z4. Takođe, može sjajno da posluži kao svakodnevni prevoz, što se baš i ne može reći za A110.

„Sve govori da je reč o BMW-u, od zvuka koji proizvodi do načina na koji se vozi, čak i po mirisu materijala unutar kabine“, kaže Heris. Napravio je i sjajno poređenje, rekavši da je to kao odlazak na Oktoberfest u kimonou.

AutoRepublika

 

(569)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments