1. Home
  2. Vesti
  3. Ford ipak bez dizela u putničkim vozilima u Americi 
Ford ipak bez dizela u putničkim vozilima u Americi 
0

Ford ipak bez dizela u putničkim vozilima u Americi 

152
0
Podelite sa prijateljima:

Kada je nova generacija modela Forda Transit Connect debitovala prošle godine na američkom tržištu, jedan detalj je privukao veliku pažnju. Naime, proizvođač je najavio da će se u ponudi od 2019. godine naći i dizel koji bi se vremenom našao i ispod haube ostalih modele kompanije. Do toga ipak neće doći i ovaj mali van će nastaviti da se prodaje samo sa dvolitarskim i 2,5-litarskim benzincima.

Forda je prošle godine privukla tek nešto više od 31.000 kupaca pa je samim tim rukovodstvo kompanije smatralo da ponuda dizela, od koga se očekivalo da čini tek 15% od ukupne prodaje, nema mnogo finansijskog smisla. Takav dizel zapremine 1,5 litara je trebao da razvija oko 120 konjskih snaga i da narednih godina bude ponuđen i u modelima EcoSport i Escape/Kuga.

Šanse su mnogo veće da pravi razlog zapravo leži u sve strožim standardnima u pogledu štetnih emisija koje većina proizvođača u Americi ne uspeva da zadovolji. Volkswagen se već povukao posle “dizelgejt“ skandala što ostavlja Chevrolet kao jedinog proizvođača s dizel ponudom među putničkim vozilima. Sa druge strane, Ford i dalje nudi nekoliko dizela u komercijalnim vozilima kao što su Transit i F-Series.

AutoRepublika

(152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments