1. Home
  2. Vesti
  3. Glickenhaus: De Tomaso nas je pokrao!
Glickenhaus: De Tomaso nas je pokrao!
2

Glickenhaus: De Tomaso nas je pokrao!

568
2
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač superautomobila Glickenhaus optužio je De Tomaso da je praktično precrtao njihove modele P3/4 i P4/5.

Istini za volju, De Tomaso P72 i Glickenhaus P3/4 odnosno P4/5 jesu izuzetno slični automobili. Razlike postoje, ali su definitivno suptilne, pa bi se slobodno moglo i reći da je De Tomaso u neku ruku „kopirao“ Glickenhaus.

Džim Glikenhaus, jedan od rukovodilaca istoimene kompanije, optužio je De Tomaso da su precrtali dizajn eksterijera od njih, te da su enterijer „ukrali od Horacija“ (misli se na Pagani).

Gore je Clickehausov model, dole De Tomaso P72

De Tomaso negira optužbe

De Tomaso je poslao zvanično saopštenje za javnost u kojem je negirao optužbe za „preslikavanje dizajna“. Ovaj proizvođač navodi da je za P72 postojalo nekoliko modela koji su poslužili kao inspiracija, ali da svi oni dolaze iz radionice De Tomasoa. U pitanju su:  Sport 1000, Sport 2000, Sport 5000 i P70.

Piter Brok koji je inače dizajnirao P70 kaže da ga je vest o novom P72 i oživljavanju marke razveselila. On navodi da veruje da je izgled P72 jedinstven te da će postaviti nove standarde kada su u pitanju superautomobili.

De Tomaso zaključuje da Glickenhaus ima pravo na svoje mišljenje, te da im žele sve najbolje u daljem radu. Pored toga, ovaj proizvođač dostavio je i skicu koja pojašnjava evoluciju dizajna za model P72 i njegove automobilske pretke.

AutoRepublika 

(568)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Dizajn oba automobila bazira se na vec standardnim osnovnim formama koje se u ovoj klasi koriste. De Tomaso je napravio izvanredno dobar i sasvim originalan dizajn. Dizajn Glikenhausa je, na protiv, takoreci amaterski. Jedinu slicnost vidim u formi farova ali ni taforma nije uopste nova!

BB

Ne bih pogledao nijedan 😂🤣