1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat baca karte na električni 500
Fiat baca karte na električni 500
2

Fiat baca karte na električni 500

303
2
Podelite sa prijateljima:

Fiat Chrysler Automobiles će investirati 700 miliona evra u proizvodnu liniju za novu, električnu verziju Fiata 500.

Šef evropske filijale FCA, Pjetro Gorlijer, najavio je ulaganje u Mirafjori fabriku u Torinu, gde će se proizvoditi 80.000 baterijski pogonjenih „petstotki“ godišnje.

„Plan je potvrđen“, odgovorio je Gorlijer na pitanje novinara da li će investicija FCA u tehnologiju električnih vozila ostati nepromenjena nakon što su planovi o spajanju s Renaultom propali prošlog meseca.

Proizvodnja novopečenog 500 EV će startovati u drugom kvartalu 2020., s mogućnošću docnijeg proširenja kapaciteta.

500 je jedan od Fiatovih najčuvenijih modela, lansiran krajem pedesetih, ubrzo je postao simbol italijanskog urbanog dizajna.

Dotična investicija je deo plana objavljenog prošle godine, koji podrazumeva ulaganje od 5 milijardi evra u italijansku proizvodnju do 2021.

Novi 500 EV će biti prvi Fiatov baterijski model koji će se prodavati u Evropi, dok FCA nije pružio informacije vezane za druga tržišta, poput američkog i kineskog.

Gorlijer je takođe rekao da se Fiat nada da će dostići godišnju prodaju od 80.000 jedinica 500 EV. „Mnogo toga će zaivisiti od brzine razvoja potražnje za električnim vozilima“, rekao je on.

500 EV je začet, dizajniran i inženjerski osmišljen u Mirafjoriju, rekao je Gorlijer.

FCA je u procesu smanjivanja broja Fiatovih modela u Evropi, a gama će biti bazirana na liniji elektrifikovanih 500 i Pande.

AutoRepublika

(303)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Prodavali su ga pre par godina pa je pokojni Sergio molio ljude da ga ne kupuju jer gube mnogo novca na svakom.

moron

Da, poznata je ta izjava …