1. Home
  2. Vesti
  3. Portret Alfe Romeo Tonale
Portret Alfe Romeo Tonale
1

Portret Alfe Romeo Tonale

2.33K
1
Podelite sa prijateljima:

Na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, pojavio se atraktivni Alfa Romeo Tonale u konceptnom izdanju. Ipak, očekuje se da u prodajne salone stigne u narednih šest meseci, a sada je na internet pristigla „anfas“ fotografija novog modela.

Reč je o pretproizvodnom primerku, a sve ipak treba uzeti s blagom dozom rezerve. Definitivno, vozilo koje vidimo je blisko konceptu u smislu izgleda, s izvesnim detaljima koji su prilagođeni za serijsku proizvodnju. Primera radi, farovi nisu tako agresivni kao na izložbenom automobilu, što ne čudi, s obzirom kućišta ipak treba da su šira zbog homologacije.

Međutim, ne smete izgubiti iz vida širokougaoni pristup, koji donekle deformiše način na koji percipirate vozilo.

Ispod lepe Alfine karoserije, nalazi se kompaktna platforma, na kojoj počiva Jeep Compass. S druge strane, s obzirom na značku, za očekivati je da podešavanje šasije bude u skladu s imidžom i načelima italijanske marke.

Lepeza motora bi trebalo da uključi 1,3-litarske i 1,6-litarske Multi Air II turbobenzince, mada se još uvek ne zna sa sigurnošću da li će biti dostupan i dizel agregat, čak i kada je u pitanju evropsko tržište.

Glasine kolaju i o eventualnoj hibridnoj postavci, koja bi se pozicionirala na mesto perjanice proizvodne linije, s tim što bi SUS motor bio zadužen za pogon prednjih, a elektromotor zadnjih točkova.

S obzirom na rastući apetit kupaca za krosoverima, kao i činjenicu da će Tonale biti jeftiniji od Stelvija, za očekivati je da novajlija postane Alfin bestseler.

Što se tiče Stelvia i Giulije, oni su u procesu „zatezanja bora“ tako da bismo restilizovane modele mogli da vidimo narednog meseca u Los Anđelesu.

AutoRepublika

(2328)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DOn

to,to