1. Home
  2. Vesti
  3. Bentleyjeva demonstracija luksuza i moći budućnosti (GALERIJA)
Bentleyjeva demonstracija luksuza i moći budućnosti (GALERIJA)
1

Bentleyjeva demonstracija luksuza i moći budućnosti (GALERIJA)

325
1
Podelite sa prijateljima:

Luksuzan i velik, dve su reči koje najbolje opisuju najnoviji konceptni Bentley – EXP 100 GT, model kreiran u ime stogodišnjice britanske marke.

Dizajniran kao automobil budućnosti, ovaj Bentley sugeriše da bi nešto poput njega mogli da vidimo na putevima 2035. godine. Ipak, nepogrešivo nosi karakterističan dizajn britanskog proizvođača, s ciljem da impresionira, i to radi više nego uspešno.

Karoserija GT-a je ogromna, s 5,8 metara dužine i čak 2,4 metra širine. Putnička vrata zauzimaju 2 metra karoserije, a otvaraju se tako što se pružaju prema gore, do visine od gotovo 3 metra.

Kao i obično, prisutno je obilje prestižnih materijala, čak nekih koji su novi u automobilskoj industriji. Svi su – „eco friendly“.

Na neki način, Bentley je došao do 5.000 godina starog drveta, ulio u njega bakar i primenio ga širom kabine.

Što se tiče spoljašnjosti, primenjena je boja pod imenom „Compass“, a napravljena je upotrebom pirinčane komine, dok je unutar kabine, tekstil koji imitira kožu u potpunosti organski, napravljen od nusprodukata proizvodnje vina.

Za pogon je zadužen električni sistem, čija autonomija nadmašuje gotovo sve do sada napravljeno – 700 kilometara. U igri su četiri motora koja pružaju ubrzanje do 100 km/h za 2,5 sekunde i maksimalnu brzinu od 300 km/h.

GT je u potpunosti autonomno vozilo, koje se oslanja na veštačku inteligenciju za doslovno sve. Reč je o nečemu više od elektronskog batlera.

EXP 100 GT označava ulazak Bentleyja u drugo stoleće. Naravno, neće biti napravljen u skoro vreme a možda i nikada, ali demonstrira na sjajan način kako bi luksuzan automobil budućnosti mogao da izlgeda.

AutoRepublika

 

(325)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

šteta za drvo biće uništeno kao i čitav automobil, tužna sudbina koncepata