1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Supra bi mogla dobiti motor iz BMW-a M3?!
Toyota Supra bi mogla dobiti motor iz BMW-a M3?!
1

Toyota Supra bi mogla dobiti motor iz BMW-a M3?!

303
1
Podelite sa prijateljima:

Kako kaže šef M odeljenja – nikad ne reci nikad!

Svi znaju da su japanska i nemačka marka usko sarađivale na razvoju dva nova bratska modela, a u pitanju su naravno Supra i Z4. Toyota se odlučila da koristi BMW-ov redni šestak, jer trenutno nemaju svoj agregat koji bi mogao da podmiri potrebe za takvom pogonskom jedinicom, a kako je to nedavno rekao šef projekta razvoja nove Supre, želeli su da ostanu dosledni tradiciji – te otuda u upotrebi redni šestak.

Novi šef M odeljenja BMW-a, naglasio je da su Nemci zadovoljni saradnjom sa Toyotom, a na pitanje da li bi još snažnija varijanta Supre mogla da dobije motor kodne oznake S58 Flah daje neutralan odgovor. To je novi agregat koji je BMW razvio, a do sada je našao primenu i X3 M i X4 M. Međutim, uskoro će se ugrađivati u čitavu plejadu modela M odeljenja, a pogoniće i novu generacije M3/M4.

„Toyota do sada nije izrazila želju za ovim motorom. Mislim da je to u ovom trenutku nerealno, ali nikad ne reci nikad“, izjavio je Markus Flah.

Supra koristi redni šestak oznake B58. Oba proizvođača navode da su dva agregata iz Z4 i Supre samo „nominalno isti“ te da dele svega 10% komponenti.

AutoRepublika 

(303)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

bmw će od nesposobnih japanaca da zaradi velike pare, ni lexus nije modernizovao svoje performantne motore dugo vremena, vrh ponude im je zastareli 5.0, koga koristi i novi lc
očigledno da rukovodstvu toyote je svejedno za takvu ikonu kao što je supra, bitno je samo da se prodaje pa makar se ugrađivao i motor iz clia rs