1. Home
  2. Vesti
  3. Bugatti Chiron odlazi u istoriju 2021. godine
Bugatti Chiron odlazi u istoriju 2021. godine
0

Bugatti Chiron odlazi u istoriju 2021. godine

656
0
Podelite sa prijateljima:

Bugatti je saopštio da je ostalo još manje od stotinu slobodnih primeraka Chirona i svi oni trebalo bi da budu sastavljeni zaključno sa idućom godinom.

Dakle, onih par procenata svetskog stanovištva koji sebi mogu da pruže jedan ovakav automobil, mogu to još uvek da urade. Bugatti je predvideo da će Chiron imati ograničenu seriju od svega 500 primeraka, i nakon toga ostaje u prošlosti.

Stefan Vinkelman, šef ove marke, potvrdio je da će ove godine predstaviti određena iznenađenja, ali nije želeo da daje preciznije informacije. Moguće je da se radi o još jednoj specijalnoj ediciji Chirona, odnosno derivativnom modelu.

Dakle, Bugatti će uskoro morati da počne sa radom na nasledniku Chirona, jer je njegova penzija pred vratima. Ostaje misterija da li će ovaj proizvođač ostati posvećen SUS agregatima, ali u ovom trenutku kao realnija opcija se čini prelazak na alternativne pogonske sklopove.

Osim toga, Vinkelman već duži period u javnosti zagovara ideju o uvećanju portfolija Bugattija, ali su gazde iz VW grupacije za sada neme. Vinkelman je nedavno izrazio želju da drugi model ovog brenda bude EV, i to automobil koji bi bio naklonjen svakodnevnoj upotrebi.

“Drugi model značajno bi uvećao našu proizvodnju. Mi smo spremni za takav poduhvat, ali je to svakako izazov. Naš električni automobil imao bi na prvom mestu performanse, jer je to ono što odlikuje ovaj brend. Pored toga, Bugattijev EV imao bi sopstvenu platformu, tačnije ne bi je delio sa drugim automobilima iz VW grupacije”, kazao je nedavno prvi čovek francuske marke.

AutoRepublika

(656)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments