1. Home
  2. Vesti
  3. Ažuriran Mini JCW (GALERIJA)
Ažuriran Mini JCW (GALERIJA)
0

Ažuriran Mini JCW (GALERIJA)

136
0
Podelite sa prijateljima:

Mini je restilizovao svoj hot heč. 

U januaru ove godine britanska marka prikazala je niz osveženih modela, ali ne i performantni Mini JCW koji je debitovao tek sada. U vizuelnom smislu nije bilo mnogo promena, i one su mahom fokusirane na anfas vozila. Vidimo nešto drugačiju šestouganu rešetku, potom blago izmenjen odbojnik sa većim usisnicima za vazduh.

Velikih promena nije bilo ni u kabini, mada ruku na srce, Mini JCW je izgledao dovoljno „mlađano“ i pre nego što se pristupilo ovom zatezanju bora. Najveća novina jeste unapređeni informativno-zabavni sistem za koji proizvođač navodi da sada ima novu, lepšu grafiku, kao i da je brži odziv.

Pod haubom je sve isto kao i pre. Ovaj hot heč koristi 2,0-litarski twin-turbo benzinski motor koji isporučuje 231 ks i 320 Nm. Snaga se na točkove šalje u purističkom stilu, odnosno putem šestostepenom manuelnog menjača.

Potentni agregat dostavlja vrlo dobre performanse – ubrzanje do 100 km/h obavlja se za 6,3 s. Odluči li se kupac sa osmostepenu automatsku transmisiju, moći će da računa i na „za dlaku“ bolje performanse, jer će tada ovaj hot heč sprint do „stotke“ završavati za 6,1 s.

Mini JCW je jedan od retkih hot heč modela u ovoj klasi. Činjenica je da se proizvođači sve više odriču ovakvih potentnih automobila, što je prava šteta jer nude veliko zadovoljstvo u vožnji. Lepo je videti da Britanci još nisu spremni da kažu zbogom hot heč vozilima!

AutoRepublika 

(136)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments