1. Home
  2. Vesti
  3. Prodaja Forda eksplodirala u Rusiji u junu
Prodaja Forda eksplodirala u Rusiji u junu
0

Prodaja Forda eksplodirala u Rusiji u junu

423
0
Podelite sa prijateljima:

Ford je u junu mogao da uživa u prodajnom „bumu“ u Rusiji, uprkos zatvaranju dve fabrike i ukidanju proizvodnje putničkih vozila u najvećoj zemlji na svetu.

Obim prodaje Forda je skočio 43 odsto na 6.146 jedinica u odnosu na 4.305 iz juna 2017. U prvih šest meseci, Fordova prodaja u Rusiji je pala za 18 odsto, na 21.027 primeraka.

Porast junske prodaje je verovatno prouzrokovan budućim izlaskom ove marke s tržišta putničkih automobila u Rusiji.

Ford je stopirao proizvodnju putničkih vozila u ovoj zemlji krajem juna, kada je „plavi oval“ zatvorio fabrike u kojima je proizvodio Focus, Mondeo, Fiestu i Ecosport.

Zatvaranja su deo šireg plana restruktuiranja poslovanja u Evropi, čiji je cilj ponovno uspostavljanje profita.

Većina drugih proizvođača je imala loš jun, jer je ukupna prodaja pala za 3,3 odsto.

Prodaja tržišnog lidera, Lade, pala je za 2 odsto, a drugoplasirane Kije za 3 odsto. Treći Hyundai je napravio minus od 1 odsto, dok je četvrti Renault bio za 14 odsto slabiji. Petoplasirani Volkswagen je jedini među vodećima koji je napredovao (6 odsto).

Nemačke premijum marke su imale dobru prodaju. BMW se popravio za 15 odsto, Audi za 7 odsto a Mercedes-Benz 5 odsto.

Što se gubitnika tiče, Nissan je vodeći s 26 odsto minusa, sledi Mitsubishi s padom od 24 odsto, dok je Škoda „skliznula“ samo 1 odsto.

Ukupno gledajući, rusko tržište u prvom polugodištu je sa 828.750 prodatih primeraka palo 2,4 odsto.

AutoRepublika

 

(423)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments