1. Home
  2. Vesti
  3. Audi E-Tron: Opet problemi u proizvodnji?
Audi E-Tron: Opet problemi u proizvodnji?
1

Audi E-Tron: Opet problemi u proizvodnji?

248
1
Podelite sa prijateljima:

Audi nikako da postavi „na noge“ proizvodnju E-Trona. 

Električni SUV najavljivan je kao prava revolucija za ovu nemačku marku. I mada se mesecima govorilo o potencijalu ovog automobila, marketinški momentum ipak nije dao željene rezultate, jer su problemi iskrsli na drugoj strani –  proizvodnji.

Prošle godine Audije je saopštio da će odložiti početak proizvodnje E-Trona zbog problema sa softverom. Nakon što je softver revidiran Nemci su bili ubeđeni da neće biti novih problema.

Ipak, Brussels Times javlja da je Audi sada suočen sa nedostatkom baterija za proizvodnju E-Trona. Glavni dobavljač je LG Chem koji je kako Belgijanci javljaju podigao cene svojih proizvoda, što nikako ne ide u prilog Audiju.

Fabrika u kojoj se sklapa E-Tron navodno sada radi samo šest sati dnevno, umesto osam zbog nedostataka delova. Belgijske novine javljaju da će uskoro pogon preći na četvorodnevnu radnu nedelju zbog istih problema.

Da nije sve baš kako treba u vezi sa proizvodnjom E-Trona govore i zvanični podaci Audija i vezi sa dostavom naručenih vozila. Početkom prošle godine čelnici nemačkog brenda saopštili su da će kupci čekati na svoj automobil oko dva meseca, da bi početkom ove godine u Briselu saopšteno da će period čekanja iznositi između četiri i pet meseci. Poslednje informacije koje je izneo Brussels Times upućuju na to da će period čekanja iznositi više od šest meseci.

Takođe, Audi je pomerio lansiranje svog sledećeg električnog modela E-Trona Sportback za 2020. godinu, što implicira da nemački proizvođač zaista ima ozbiljnih problema sa sklapanjem svojih električnih automobila.

AutoRepublika 

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Nemci nikako da shvate i da se pomire sa činjenicom da na njihovom brendu profitiraju Korejci, Kinezi i generalno, svi oni koji su do juče viđeni kao, ajde da kažem politički korektno, manje sposobni da naprave pare.
Neka, neka 🙂 Predugo je sve bilo u funkciji interesa Amerike, a onda i Nemačke…