1. Home
  2. Life
  3. Turizam
  4. Transfagarasan otvoren juče
Transfagarasan otvoren juče
8

Transfagarasan otvoren juče

1.23K
8
Podelite sa prijateljima:

Javni saobraćaj na deonici iz snova, rumunskom Transfăgărăşanu, između mesta Piscul Negru i Bâlea Cascadă, otvoren je dva dana ranije u odnosu na uobičajen momenat početka sezone, odnosno prvi dan jula, prenela je nacionalna novinska agencija komšijske zemlje, Mediafax.

Nadležne službe su uputile poseban apel prvim vozačima na stazi, a savet se odnosi na to da je neophodno prilagoditi brzinu kretanja vozila uslovima u saobraćaju, posebno znajući da tu regiju karakteriše atmosferska nestabilnost koja može uticati i na vidljivost.

Pored neobičnih vremenskih prilika, vlasti upozoravaju putnike Transfagarašana da povedu računa i o divljim životinjama. Naime, nedavno je stigla prijava policiji u kojoj se navodi da su pored puta zapaženi medvedi. Stoga, savet vozačima glasi da ne prilaze životinjama, ne pokušavaju da ih nahrane, a da istovremeno obaveste organe vlasti o njihovom prisustvu.

Beograd i Transfagarasan deli distanca od 477,5 kilometara a najkaće se savladava putničkim automobilom, s obzirom da su alternative značajno skuplje i produžavaju vreme putovanja, koje inače traje oko šest i po časova.

AutoRepublika

(1229)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Ima li interesenata za vikend voznju i obilazak transfagarasana….

орангутан

Био 2 пута, препоручујем; понесите топлу одећу.

s mile

ako bi mogao neke organizacione savete… ili gde..šta videti… obići…. piši ako možeš…. hvala unapred

орангутан

@редакција, дајте мој мејл с милету

126P

Podeli sa svima,ako može.

Rasa

Iksreno koliko je dobra prica i koliko dugo zelim da dozivim taj film, krenuo bih sada 🙂

Jaksic vladimimir

Da li ima snega???