1. Home
  2. Vesti
  3. U toku je oblikovanje nove game Fiata
U toku je oblikovanje nove game Fiata
5

U toku je oblikovanje nove game Fiata

1.51K
5
Podelite sa prijateljima:

O budućnosti italijanske marke je sa novinarima razgovarao visoki rukovodilac Fiata, Olivije Fransoa. On je tom prilikom izjavio da će Fiat nastaviti da se igra s konceptom „dvojne ličnosti“, i da će, s jedne strane “gurati” modele iz porodice 500 koja teži premijum statusu, dok će, s druge strane, razvijati i liniju pristupačnijih modela koji će biti razvijeni oko koncepta Centoventi.

Danas se reč Panda koristi za označavanje pojedinačnog modela, mališana iz A segmenta, ali će u budućnosti biti iznedrena cela paleta modela iz linije Panda. Buduća Panda će demokratizovati segment elektromobila.

To verovatno podrazumeva kombinaciju koju karakterišu osobine porodičnog, pristupačnog i ekološki podobnog automobila, koji će barem stilski biti nešto bliži svetu krosovera.

Svi su izgledi da je koncept Centoventi vesnik buduće Pande, kao i da će na neki način predvoditi Fiatovu ponudu u B segmentu. Tu se pre svega misli na njegove tehničke karakteristike i proklamovani duh koji u sebi nosi. Inovativni i kreativni pristup koji je primenjen kod stvaranja Centoventija biće primenjen i kod kreacije pulena Fiata iz C i D segmenta. Misli se na modele koji će biti nešto kraći od 4,50 metara, kao i nešto duži od 4,60 m.

Sudeći prema iznetom, već na srednji rok posmatrano, iz Fiata možemo očekivati kompletiranu i obnovljenu gamu od čak šest modela.

Fiat je tokom 2019. godine vredno radio kako bi pronašao način da profitabilno investira u Evropi i to u najtradicionalnije segmente. Italijani su proglasili veliki povratak u B segment koji bi trebalo da se dogodi 2022. godine. Predvodiće ga dva modela koja će ponuditi različitu filozofiju. Prvi će biti plod minilističkog pristupa, i kao takav će biti nosilac duha Pande u budućnosti. Drugi model iz segmenta gradskih mališana će biti više orijentisan ka ispunjenju potreba porodice.

Predstavnik marke u A segmentu će biti “delija” s oznakama 500, dok će Tipo kao model iz C segmenta, biti supstituisan varijatetom drugačijeg oblika, nasleđujući pritom duh Centoventija.

Aktuelni Fiat 500 s blago hibridnim pogonskim sklopom (MHEV) će, kao što smo izveštavali, ostati u ponudi sve dok postoje raspoloživi proizvodni kapaciteti, ali i tražnja za istim. Kao što znamo, razvijena je nova generacija i ona je potpuno električna, pa je samim tim i znatno skuplja.

Novitet donosi potpunu izmenu filozofije pa se očekuje da će biti neophodno neko vreme kako bi se kupci aklimatizovali na novu ponudu, što će proizvođač i podržati kroz MHEV “mutaciju”.

Za kraj još da dodamo da će krosover 500X imati budućnosti, dok će i naš 500L dobiti naslednika, ali on neće nastupati u istoj kategoriji kao aktuelni MPV model. Moguće je da čak ni ime neće ostati isto.

AutoRepublika

(1506)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

Pa ja,zna teta sta valja !

moron

„Misli se na modele koji će biti nešto kraći od 4,50 metara, kao i nešto duži od 4,60 m“

Pokušavam da zamislim, ali ne ide mi 🙂

Khrlo e Romengo

C će biti kraći od 4.5, D će biti duži od 4.6 („Inovativni i kreativni pristup koji je primenjen kod stvaranja Centoventija biće primenjen i kod kreacije pulena Fiata iz C i D segmenta.“). Aj da vidimo i to čudo, FIAT D (segment). Ako iko preživi u ITA..

moron

Aha … To su dva modela 🙂 A ja mislio samo jedan, koji istovremeno ispunjava oba uslova 🙂

Nauta

Bas ce da budu uspesni s novim elektro Fijatom 500 koji kosta od 32000 eur u Evropi….