1. Home
  2. Prezentacije
  3. Audi Q7 živi drugu mladost
Audi Q7 živi drugu mladost
2

Audi Q7 živi drugu mladost

1.75K
2
Podelite sa prijateljima:

Audi je uložio ozbiljan trud kako bi osvežio vremešni veliki SUV i podario mu moderniji izgled. Novajlija je sada bliži, između ostalog i u stilskom smislu, ostatku game krosovera bavarske marke. Pored toga, svaki pogonski sklop koji će se u budućnosti naći ispod haube Audija Q7, biće elektrifikovan.

SUV, koji će u zavisnosti od želje kupca moći da transportuje pet ili sedam osoba, će se u ozsveženom izdanju pojaviti u izložbeno-prodajnim salonima tokom septembra. U toj fazi će se nuditi uz mogućnost izbor trolitarskog turbodizel motora koji isporučuje 231 ili 286 konjskih snaga. Dostupan će biti i turbo benzinac iste zapremine ali uz razvoj 340 konjskih snaga.

Sve tri pogonske grupe će koristiti usluge osmostepene automatske transmisije a posedovaće i tehnologiju lakog hibrida (48V), sa mogućnošću privremenog deaktiviranja motora u intervalima koji po dužini ne prevazilaze četrdeset sekundi.

Ubrzo nakon tržišnog debija ovih varijanti, uslediće i pripadnik PHEV segmenta, koji će se zasnivati na saradnji benzinskog i elektromotora. Pojedinosti koje će govoriti o ovom pogonskom sklopu još uvek nisu predstavljene javnosti. Poznato je da će performantna verzija velkog SUV-a poneti SQ7 nalepnicu, i da će koristiti tehnologiju lakog hibrida. Motor u ovoj verziji će posedovati četiri litre zapremine, uz isporuku 435 konjskih snaga i 900 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta. Isti takav pogoni i novi, tek predstavljeni SQ8.

Restilizovni Q7 poseduje izmenjeni dizajn taman toliko da bi se doveo u liniju sa stilom koji promovišu noviji modeli nemačke marke iz sveta luksuznih automobila. Rešetka hladnjaka i standardne prednje svetlosne grupacije, izvedene u LED tehnologiji, su preoblikovane pa njuški vozila daju takozvani korporativni izgled.

Nazad, vidna je obilna upotreba hromiranih detalja a najupečatljiviji se odnosi na traku koja povezuje levo i desno stop svetlo. Iako osveženi krosover leži na identičnoj arhitekturi, novi Q7 je 11 milimetara duži od verzije pre restilizacije, pa se tako prostire na 5.063 milimetara. Logično je da je isti broj milimetara ostao da deli prednju i zadnju osovinu (2.994).

Audi se svojski potrudio kako bi enterijer, koji je u tehnološkom smislu inače pregazilo vreme, oplemenio novim tehnološkim rešenjima. Sada su tu, kao na ostatku game, dva ekrana osetljiva na dodir, a koja podržavaju mogućnosti MMI info-zabavnog sistema. Prostiru se po dijagonali na dužini od 10,1 inča.

Audijev virtualni kokpit je deo standardne opreme, a opciono se može narućiti i prikaz bitnih informacija za vozača, na vetrobranskom staklu. Zapremina prtljažnika iznosi najmanje 865 litara, ali može da se proširi i na 2.050 litara, uz oborena sva sedišta izuzev onih najbližih prednjoj osovini.

Novi Q7 kao deo dodatne opreme nudi i sistem aktivne elektromehaničke stabilizacije, odnosno sistem protiv prevrtanja. Zatim, tu je i mogućnost upravljanja na sva četiri točka, kao i vazdušno oslanjanje.

Performantni SQ7 je dobio jedinstveni dizajnerski tretman uz posebnu masku hladnjaka, hromirane završetke izduvnih cevi, točkove promera 20 inča, kao i unapređen kočni sistem. Kada kažemo unapređen, mislimo da su prednji diskovi u prečniku čak 40 centimetara dugi, dok su zadnji nešto skromnijih gabarita (37 centimetara u prečniku). „Karbonske kočnice“, odnosno diskovi presvučeni slojem plastike ojačane ugljeničnim vlaknima su takođe dostupni na listi opcionala.

Cena „botoksiranog“ velikog krosovera iz Ingolštata, u Velikoj Britanijj startuje od 56.000 ostrvskih novčanih jedinica, a kakve smo utiske stekli tokom testa verzije pre restilizacije, možete pročitati ovde.

AutoRepublika

(1753)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kad videh gore napisanu baznu cenu ( 56 hiljada funti ) pomislih -„džabaluk“ 🙂
Onda pročitah AR test prethodne verzije i ekonomski se potpuno osvestih ( „Na test primerku se nije štedelo: njegova cena je 122.605 evra (oko 52.000 evra koštaju opcionali). „

J4ZZER

Ne znam sta Vi mislite, ali su meni svi novi modeli Audija od kako je ovaj, bese li Lichte preuzeo dizajn, kicasti i odvratni, a bili su pojam elegancije i cistog dizajna. Sto je najgore, cak je i one predivne enterijere uspeo da upropasti redom 🙁