1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia širi gamu krosovera
Dacia širi gamu krosovera
3

Dacia širi gamu krosovera

1.53K
3
Podelite sa prijateljima:

Rumunski proizvođač automobila koji posluje u sastavu Renault grupe, Dacia radi na razvoju novih modela. Ovo je lokalnim medijima pre par dana saopštio izvršni direktor marke Kristof Dridi.

Da se najverovatnije radi o vozilima iz SUV ili srodnog segmenta, nagovestio je Dridi, dodajući da će perjanica marke, model Duster „dobiti par sestara“, izvestio je rumunski portal News.ro.

Dridi je izjavio da će već na kratak rok biti povećan kapacitet fabričkih postrojenja lociranih u Rumuniji, pa će sa proizvodnih traka moći da siđe i do 400.000 hiljada četvorotočkaša Dacije, za razliku od sadašnjih 350.000. Da bi ovako nešto bilo ostvarivo već od septembra ove godine, uložen je iznos od oko 100 miliona evra.

„Investirali smo 75 miliona evra s naše strane, a rumunska vlada je dodala sumu od 25 miliona. To nam je omogućilo da proizvodimo i 50 hiljada četvorotočkaša više na godišnjim osnovama, ali i da zaposlimo novih 300 duša,“ preneo je list romania-insider.com.

Renault grupa Rumunija će u petak, 28 juna svečano otvoriti novo zdanje u kom će biti smeštena centrala kompanije u Bukureštu. Svih 3.200 zaposlenih u kompanijskom ogranku smeštenom u prestonici će dolaziti na posao na istu lokaciju u budućnosti. Do predstojećeg petka, radnici su odlazili na radna mesta na pet različitih adresa.

Još da dodamo da ukupno 18.300 Rumuna i ostalih građana s pasošem nama prijateljske države, rade za francusku grupaciju, koja u poslednjih godinu dana izgleda da ne može da dođe sebi od porodičnih intriga, pri čemu mislimo na situaciju unutar alijanse (s Nissanom), ali i na sagu sa Fiatom.

AutoRepublika

(1528)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Moram da pohvalim dačiju za njihove „strukturalne felne“ ( kako je to Opel nekada zvao čelične felne, sa ratkapnom čiji dizajn neodoljivo podseća na alu felnu ).
Tako ih „dobro rade“, da više skoro da nisam u stanju da vizuelno provalim svaki put da li je alu ili imitacija.
Počeo sam kao poslednji psiho da „lupkam prstićima“ po (spornim) dačija felnama/ratkapnama …

Marko

Kada ce se pojaviti nova Dacia Sandera?

Aha

300 duša…