1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Škoda Fabia će ipak imati karavansko izdanje
Nova Škoda Fabia će ipak imati karavansko izdanje
1

Nova Škoda Fabia će ipak imati karavansko izdanje

345
1
Podelite sa prijateljima:

Češki mališan imaće i praktičniju verziju. 

Karavani B segmenta su sve ređa pojava u Evropi. Jednostavno, većina proizvođača sada u ponudi ima i SUV u istoj klasi, pa se veruje da bi karavan mogao da dovede do kanibalizacije unutar portfolija marke.

No, poslednje informacije koje stižu iz Češke kažu da će nova generacija Fabije imati u ponudi i Combi verziju, odnosno karavansku varijantu. Tomas Šefer, novi šef Škode, nije želeo da govori mnogo o Combi izdanju, ali je potvrdio da će ga buduća Fabia definitivno imati u svom portfoliju.

„Ne mogu da kažem mnogo o Fabiji Combi, ali mogu da vam potvrdim da izgleda predivno“, rekao je Šefer. On je još ranije najavio da će Škoda morati da uveća svoje prisustvo u manjim klasama, pre svega misleći na B segment, kako bi se efikasnije borila sa konkurencijom iz Francuske, Japana i Južne Koreje.

Ipak, kako javljaju češki stručni mediji, postoji velika šansa da Fabia u karavanskoj verziji ne bude dostupna na svim evropskim tržištima, već u onim zemljama gde i dalje postoji potražnja za ovakvim tipom vozila u klasi subkompaktnih automobila.

Tomas Šefer je još jednom potvrdio da Škoda neće postati niskobudžetni brend, ali da je neophodan drugačiji pristup na određenim tržištima. Šef proizvođača iz Mlade Boleslav naglasio je da se mora izvršiti proboj na tržištima koja su do sada bila zanemarena, uključujući Rusiju, Indiju i Severnu Afriku.

Što se tiče Evrope i pritiska koji nameravaju da izvrše u sferi gradskih automobila, ostaje da se vidi kako će se nova Fabia pokazati protiv veoma talentovanih konkurenata kao što su Renault Clio i Peugeot 208. Tu je i Opel Corsa koja se pokazala kao pravi prodajni hit u Nemačkoj. Dakle, pred novom Fabijom je ozbiljan zadatak.

AutoRepublika 

(345)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Prelepa je aktuelna fabia u karavanskom izdanju.