1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Volkswagena siguran da će preteći Teslu do 2025. godine
Šef Volkswagena siguran da će preteći Teslu do 2025. godine
0

Šef Volkswagena siguran da će preteći Teslu do 2025. godine

248
0
Podelite sa prijateljima:

Herbert Dis uveren je da će Volkswagen do 2025. godine imati veći broj prodatih električnih automobila nego rivalski Tesla. 

„Tesla u ovom trenutku dominira i ima ozbiljnu prednost. Oni su najdigitalizovanija automobilska kompanija na svetu. Ipak, verujem da ih po pitanju broja isporučenih vozila na godišnjem nivou možemo prestići do 2025. godine“, kazao je Herbert Dis. Ovo nije prvi put da šef nemačkog giganta daje slične izjave, i sasvim je očito da idu u tom pravcu.

VW grupa je pripremila desetine milijardi evra za ulaganja u razvoj i plasiranje novih električnih vozila. To je primetio i sam Ilon Mask koji je nedavno pohvalio Volkswagen rekavši da su oni uz Teslu najzaslužniji za unapređivanje EV segmenta.

Jasno je da će Teslina pozicija biti sve ugroženija, jer su nameru da preteknu ovu američku marku izrazili i brojni drugi brendovi… Pre svega oni koji dolaze sa istog kontinenta, odnosno Ford i General Motors.

Ipak, Tesla u ovom trenutku ima ogromnu prednost u odnosu na konkurenciju i veliko je pitanje mogu li je oni premostiti tako brzo u svega nekoliko godina. Kompanija koju vodi Ilon Mask nedavno je počela sa proizvodnjom vozila i u Nemačkoj, što će dodatno pospešiti već odličnu prodaju u Evropi.

Osim toga, Teslini aduti Roadster, Cybertruck i Semi još uvek nisu ušli na tržište, i sigurno je da će i oni značajno doprineti prodajnim uspesima te marke.

AutoRepublika 

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments