1. Home
  2. Vesti
  3. Kia Seltos – novi globalni krosover korejske marke
Kia Seltos – novi globalni krosover korejske marke
0

Kia Seltos – novi globalni krosover korejske marke

629
0
Podelite sa prijateljima:

Dok u Evropi publika jedva čeka da vidi novi Kia XCeed, koji treba na scenu da stupi 26. juna, ostatak sveta je spreman da se upozna s modelom Seltos.

Takođe se radi o kompaktnom krosoveru, a podsetimo se, ovaj model je prošao kroz dugu tizer kampanju, koja je započela u februaru 2018. sa SP konceptom. Zatim je usledila studija bliža serijskom modelu, koja je debitovala marta ove godine, da bi zatim sukcesivno bili lansirani razno-razni tizeri serijskog modela, koji je javno predstavljen u Delhiju.

Seltos je globalni kompaktni krosover interesantnog dizajna, koji ostaje veran konceptima koji su mu prethodili. Po atraktivnosti se ističu kompletni LED farovi, koji izdvajaju Seltos iz gomile. Automobil je posebno privlačan u GT Line paketu opreme, a biće u ponudi s naplacima do prečnika od 18 cola, „obuvenim“ u gume dimenzija 235/45 R18. Niže pozicioniranim modelima ostaju felne od 16 i 17 inča.

Kao i prednja, i zadnja svetla su u čistoj LED postavci, a čak i svetla za maglu koriste tehnologiju svetlosno emitujućih dioda.

Baš kao i Hyundai Venue, i Kijin novi model povišenog klirensa kombinuje mladalački stajling s jednostavnim enterijerom. Mada fotografije unutrašnjosti tek treba da budu objavljene, među tizerima su bili i prikazi gde smo mogli da vidimo ekran info-zabavnog sistema od 10,25 inča i 8,0-inčni, opcioni „head-up“ displej.

U zavisnosti od tržišta, Kia Seltos će biti u ponudi s 1,6-litarskim turbo četvorocilindrašem s 177 ks, 2,0-litarskim atmosferskim motorom sa 149 konja i 1,6-litarskim turbo dizelom sa 136 ks. U ponudi će biti tri automatska menjača u zavisnosti od regiona: CVT, šestostepeni automatik i sofisticiranija jedinica sa sedam stepena prenosa i dvostrukom spojnicom.

Nema informacija da li se Kia odlučila da Seltosu podari i pogon na sve točkove, ali ono što znamo je da novajlija dolazi s Drive Mode Select sistemom u koji su uključeni Normal, Eco i Sport režimi vožnje.

AutoRepublika

(629)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments