1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen restilizovani Hyundai Lafesta
Predstavljen restilizovani Hyundai Lafesta
0

Predstavljen restilizovani Hyundai Lafesta

240
0
Podelite sa prijateljima:

Sedan Hyundai Lafesta se pre oko dve godine pojavio pred Kinezima i u međuvremenu je osvojio srca 157 hiljada njih (pod pretpostavkom da je svaki primerak pronašao različitog vlasnika). Ipak, tražnja je nedavno počela da opada pa su se Korejci odlučili da izvrše prvu planiranu modernizaciju koja bi trebalo da dodatno ojača ugled „sportskog“ modela namenjenog mlađariji.

Razlike u stilu eksterijera noviteta, zaista su minimalne u odnosu na predrestilizacijski model. Blago je preoblikovana maska hladnjaka, i proširena je paleta dostupnih felni od lake legure. Međutim, povrh toga se u gami pojavila i nova verzija nazvana Luxury Sport, prepoznatljiva po neobičnom zadnjem spojleru na poklopcu prtljažnika i brojnim detaljima izrađenim u crnoj boji.

Što se tiče obima i dubine ažuriranja postavke enterijera, tu je slika još manje složena. Sve što se tu ima reći jeste da su dodate jedino nove opcije dekora u kabini, i bukvalno ništa više.

Paleta dostupnih motora s unutrašnjim sagorevanjem je ostale bez četvorocilindarskog turbobenzinca radne zapremine 1,4 litra koji je razvijao 140 konjskih snaga. Sada se u Kini Lafesta nudi samo sa jedinicom koju opisuje par karaktera: 1.6; turbo i četiri cilindra. Kupac može poželeti da ovaj motor isporuči 190 ili 204 konjskih snaga. Što se menjačke kutije tiče, priča je ista kao i ranije, što podrazumeva implementaciju sedmostepenog automatika s dvostrukom spojnicom.

Činjenica da je Lafesta ostala bez osnovnog motora podrazumeva da je i početna cena narasla s ranijih 18.345 američkih dolara na aktuelni 20.490 zelembaća.

Za kraj da kažemo da, u skladu s aktuelnim trendovima automobilske industrije, postoji i čisto električna verzija Lafeste, ali je ona debitovala pre manje od godinu dana, pa potrebe za redizajnom još uvek nema.

AutoRepublika

(240)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments